STRAŠNA SMRT

Otkrivena istina; svjetski prvak je zapravo pogubljen!

22.07.2015 u 16:46

Bionic
Reading

Nedavno su borilački mediji javili kako je bivši Muay Thai prvak Valdet Gashi poginuo u Siriji tijekom zračnih napada dok je služio u vojsci zloglasnog ISIL-a, no to očigledno nije bila prava istina

Prvotnu vijest je najprije objavio njegov brat Loni na Facebook profilu, a kasnije je istu informaciju prenijelo nekoliko njemačkih i švicarskih lokalnih novina navodeći kako je Gashi poginuo 26. lipnja. Okolnosti smrti najprije nisu bile poznate da bi kasnije bilo javljeno da je Gashi stradao u zračnom napadu.

Čini se da niti ta informacija nije bila pouzdana jer se u međuvremenu otkrila prava istina. Prema organizaciji Human Rights Watch koja djeluje i u Siriji, Gashi je ubijen od strane samog ISIL-a i to zato što je pokušao pobjeći iz vojske s grupom vojnika koji su bili stacionirani na sjeveru zemlje u gradu Aleppo. 'Dezerteri' su na koncu uhvaćeni i prebačeni u zatvor u grad Manbej te na koncu pogubljeni, piše Fight Site

Prema pisanju istog izvora, Gashi se već nakon prvog mjeseca provedenog u Siriji pokušao vratiti u Njemačku i nastaviti s 'normalnim' životom. No, takve želje nisu naišle na odobravanje nadređenih što je na koncu dovelo do tragičnog slijeda okolnosti i ovog scenarija.

Gashi je od početka tvrdio da se nalazi u Tajlandu gdje naporno trenira, no na koncu je u razgovoru za švicarski radio potvrdio svoje priključivanje ISIL-ovoj vojsci. Podržavao je ideologiju te je opravdavao terorizam. Stvari su se očito promijenile kada je stigao u Siriju i stvari doživio iz prve ruke.

Njemački borac je originalno sa Kosova od kuda je odselio kada mu je bilo 6 godina. Bio je poznat kao veliki talent na njemačkoj i europskoj Muay Thai sceni. Bio je član poznatog njemačkog Muay Thai kluba 'Thai-Box Club Singen'. Kasnije je osnovao svoj klub 'MMA Sunna' u švicarskom Winterthuru gdje je trenirao isključivo muslimanske borce držeći se islamskih pravila. Borio se u kategoriji do 70 kilograma i ostvario zavidan omjer pobjeda i poraza, čak 90 pobjeda u 154 borbe (35 KO). Osvojio je nebrojene njemačke i švicarske titule, uz to uzeo je i nekoliko europskih titula po K1, Muay Thai i Sanda pravilima. Čak dvaput je bio svjetski Muay Thai prvak. Valdet Gashi iza sebe je ostavio ženu i dvije male kćeri.

Gahsi je bio sjajan borac