'NISAM TAKO GLASAO'

Otkriven skandal pri izboru za Zlatnu loptu!

13.01.2015 u 14:44

Bionic
Reading

Turski reprezentativac Arda Turan tvrdi da je u izboru za trenera godine najviše bodova dao svom treneru Diegu Simeoneu, dok je FIFA objavila kako su Mourinho i Löw bili ti za koje je igrač Atletica glasao…

Nije prvi put da se pojavila zbrka oko glasova pri Fifinom izboru najboljih u prethodnoj godini. Ono što se dogodilo prilikom glasanja Gorana Pandeva prošle godine, kada je glasao za Mourinha, a Fifa bodove dala Vicenteu del Bosqueu, sada se ponovilo s Ardom Turanom.

Opet je u pitanju bio izbor za trenera godine, a ne nogometaša. Turan kao turski kapetan prema Fifi dao je tri boda Mourinhu, a dva Löwu, no on tvrdi sasvim suprotno.

'Po pitanju izbora najboljeg trenera godine, imam mnogo pitanja koje želim postaviti. Kada su me pitali, izabrao sam Diega Simeonea za najboljeg trenera, a Cristiana Ronalda za najboljeg igrača. Baš je bilo tako. Za mene je Simeone najbolji trener svijeta i bio bih sretan da je pobijedio,' napisao je Turan na Twitteru.

Prošle godine Fifa se branila da je s Pandevom došlo do administrativne pogreške. Podsjetimo, na kraju je Simeone zaista izgubio u ovom izboru, a Löw pobijedio, iako je Argentinac, uz dužno poštovanje prema pobjedniku Svjetskog prvenstva, bio najimpresivniji strateg godine. Slučaj Turan dodatno je umanjio vrijednost samog izbora…