FIFA_SP_2018.svg

slučaj lopetegui

Osramoćeni novi trener Reala pokupio torbe i priznao: Jako sam tužan!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 18:53
  • Objavljeno 13.06.2018 u 18:53
Bionic
Reading

Julen Lopetegui nakon dobivenog otkaza napustio je španjolski kamp te SP u Rusiji ove srijede i priznao da je tužan zbog toga, dok novi izbornik Fernando Hierro vjeruje da njegovi igrači i dalje mogu napraviti puno na Svjetskom prvenstvu...

Skandal koji je potresao španjolsku nogometnu reprezentaciju loše je završio za Julena Lopeteguija. Dan nakon što je Real Madrid objavio kako će upravo on preuzeti njegovu klupu nakon završetka SP-a, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales u napadu bijesa potjerao ga je s izborničke klupe.

  • +3
Prijateljska utakmica: Španjolska - Argentina Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

Razlog je taj što nitko u Savezu nije bio upućen u pregovore Reala i njegovog novog trenera, a tek pet minuta prije objave vijesti Rubiales je saznao da Lopetegui odlazi nakon SP-a, iako je imao važeći ugovor još dvije godine.

Španjolski ljubitelji nogometa razočarani su raspletom situacije i uvjereni da će jako naštetiti reprezentaciji, a Rubiales im više nije omiljen, dok je Julen Lopetegui u društvu najbliskijih suradnika isti dan nakon otkaza morao napustiti Rusiju.

'Jako sam tužan. Nadam se da ćemo svejedno osvojiti Svjetsko prvenstvo,' rekao je novinarima na odlasku.

U isto vrijeme predstavljen je novi izbornik Fernando Hierro koji je u karijeri samostalno tek vodio niželigaša Oviedo te bio pomoćnik Ancelottiju u Realu.

'Nisam mogao reći ne. Moramo sada biti pametni, ne može se u dva dana uništiti što se radilo dvije godine. Većina osoblja ostaje s nama i volio bih da ekipa igra lijepo, kontrolira loptu, zabija tri do četiri pogotka i nadigrava se,' zaključio je legendarni umirovljeni stoper madridskog kluba pred kojim je jako težak zadatak...