FIFA_SP_2018.svg

čudno i nepošteno

Njemački izbornik nanosi ogromnu nepravdu zvijezdi Barcelone: Neobjašnjiva odluka!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 17:17
  • Objavljeno 13.06.2018 u 17:17
Bionic
Reading

Joachim Löw čvrsto je odlučio da će mu Manuel Neuer biti prvi golman na Svjetskom prvenstvu, a Marc-Andre Ter Stegen sjediti na klupi, što je nepoštena odluka za koju je teško imati razumijevanja...

Njemačka je aktualni prvak svijeta i pobjednik Kupa konfederacija te po mnogima među tri najizglednija kandidata za osvajanje nove velike krune, no njezin izbornik u posljednje vrijeme gubi na kredibilitetu pa i optimizam u zemlji polako pada.

  • +3
Prijateljska utakmica: Austrija - Njemačka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nijemci nisu briljirali u pripremnom razdoblju. Pobijedili su tek Saudijsku Arabiju s mršavih 2:1, a izgubili od Austrije i Brazila, no još više od toga zabrinjava način na koji Joachim Löw vodi svoju ekipu s kojom se prije četiri godine popeo na krov svijeta.

Naime, mnogi nisu imali razumijevanja za ostavljanje kod kuće talentiranog ofenzivca Manchester Cityja Leroya Sanea, a još manje shvatljivo je ono što radi na golmanskoj poziciji.

Marc-Andre Ter Stegen u Barceloni je odigrao perfektnu sezonu koju je okrunio osvajanjem Primere i Kupa kralja, dok je u to isto vrijeme Manuel Neuer vrijeme provodio po rehabilitacijama zbog ozljede stopala, a vratar Bayerna zadnju službenu utakmicu odigrao je još tamo u rujnu.

Kad ga je Löw unatoč nedostatku minutaže poveo na SP, takva odluka je izazvala simpatije u Njemačkoj, no to se pretvorilo u nevjericu kada su navijači ove reprezentacije shvatili da će ga izbornik staviti na mjesto prvog golmana, umjesto Ter Stegena.

'To je razočaravajuće, nakon što odigraš cijelu sezonu na vrhunskom nivou, ali pokušat ću pomoći Neueru,' izjavio je razočarani 26-godišnjak koji je žrtva jedne od većih nepravdi na početku SP-a, ako se izbornik ne predomisli.

Ako Joachim Löw usprkos ovim sumnjivim odlukama ostvari zapažen uspjeh u Rusiji nitko mu neće ništa smjeti reći, ali forsiranje miljenika moglo bi ga koštati posla u slučaju da Njemačka rano ispadne na SP-u...