FIFA_SP_2018.svg

NACIJA RAZOČARANA

Španjolci ogorčeni nakon skandala s reprezentacijom: Ti zaslužuješ otkaz, a ne izbornik!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 16:24
  • Objavljeno 13.06.2018 u 16:17
Bionic
Reading

Nakon što je Julen Lopetegui dobio otkaz na mjestu izbornika reprezentacije dan prije početka SP-a u Rusiji, Španjolci su u šoku i krive predsjednika Luisa Rubialesa za skandal koji će naštetiti njihovoj momčadi na turniru na kojem je trebala biti jedan od favorita...

Još donedavno mnogi su upravo Španjolsku vidjeli kao glavnog kandidata za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji, no primila je 'furija' težak udarac dan prije početka nogometne smotre, što tamošnji obožavatelji nogometa nikako ne mogu razumijeti.

  • +3
Prijateljska utakmica: Španjolska - Argentina Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

Naime, u utorak je Julen Lopetegui službeno potvrđen za novog trenera Real Madrida nakon završetka SP-a, a ta je vijest toliko naljutila predsjednika Saveza Luisa Rubialesa da je dan kasnije uručio otkaz svom izborniku koji je imao ugovor još dvije godine, iako su ga mnogi uvjeravali da to ne napravi, uključujući i istaknute nogometaše ove izabrane vrste.

Rubiales je svoj potez opravdao činjenicom da mu je samo pet minuta prije službene objave Reala otkriveno što se sprema te kaže da je Španjolski nogometni savez iznad svega pa Lopeteguiju kojeg krivi za nekorektnost nema više mjesta uz reprezentaciju.

Smjena izbornika i postavljanje na čelo Španjolske Fernanda Hierra, čovjeka koji nikad u životu nije vodio niti prvoligaški klub, samo dan prije početka SP-a strašno je naljutila ljubitelje nogometa na Pirinejskom poluotoku koji ne mogu shvatiti zašto je bio potreban tako drastičan potez.

U komentarima članaka najčitanijih portala poput Marce i Asa Španjolci traže smjenu Rubialesa kojeg krive za cjelokupni skandal i optužuju da je odlukom donesenom u afektu uništio atmosferu oko reprezentacije koja je mogla daleko u Rusiji.

Neki čak odlaze toliko daleko da najavljuju kako će navijati za Maroko u nastavku natjecanja te 'furiji' predviđaju posljednje mjesto u grupi B, iza Irana.

'Bolje da odmah pokupimo stvari i završimo s ovom sramotom,' jedan je od komentara čitatelja koji su preko noći izgubili vjeru u svoju reprezentaciju.

Što se pak Katalonaca tiče, oni s nešto više simpatija gledaju na otkaz budućem treneru Reala, a tako razmišlja i Barcelonina legenda.

'To nije bila laka odluka, ali mislim da je bila dobra,' kaže Xavi Hernandez.

Španjolska u petak otvara svoj nastup na SP-u protiv Portugala pa ćemo vidjeti koliko su ova događanja utjecala na njezine nogometne zvijezde...