SUPERSPORT HNL - 22. KOLO

Oslabljeni Dinamo gostuje u Varaždinu, Hajduku također otpala dva jako važna igrača; evo gdje gledati današnje utakmice

19.02.2023 u 09:03

Bionic
Reading

Ove nedjelje igraju se posljednje dvije utakmice 22. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 15 sati (MAXSport 1, MAXtv) na stadionu Varteks snage će odmjeriti Varaždin i Dinamo, dok će kolo zatvoriti Hajduk i Gorica. Dvoboj na Poljudu počinje u 17.10 sati (MAXSport 1, MAXtv)

VARAŽDIN - DINAMO (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Varaždinski prvoligaš bio je hit prvog dijela sezone. Međutim, u nastavku, momčad Marija Kovačevića ipak nije toliko impresivna, jer u pet kola ima jednu pobjedu, dva remija i dva poraza. No, ipak razloga za paniku nema, jer Varaždin s nizom dobrih rezultata može dohvatiti i mjesto koje vodi u Europu.

Ove nedjelje na Varteksov stadion dolazi Dinamo, apsolutni lider prvenstva. Ali trener Kovačević ne misli se predati unaprijed.

'Osjeti se kod svih nas da nam u goste dolazi Dinamo. Idemo iz teže u težu utakmicu, poslije Hajduka ugostit ćemo Dinamo, a znamo što je Dinamo u hrvatskom nogometu, posljednjih godina sigurno najkvalitetnija momčad. Konačno, stanje na tablici nakon 21 kola pokazuje da su trenutno najkvalitetnija i najbolja ekipa, ali mi smo posljednje utakmice, iako nismo zadovoljni s rezultatom, pokazali da možemo igrati sa svima. Normalno da moramo biti pametniji i neke stvari ispraviti, kolektivne i taktičke greške ne smijemo ponavljati jer Dinamo će nas kazniti ako ćemo takve stvari raditi. Znamo da će Dinamo biti na maksimumu, ali to nas opet veseli da i mi budemo na maksimumu pa da vidimo da li u ovom trenutku možemo parirati najboljoj momčadi u državi', rekao je trener Varaždina.

  • +14
Varaždin - Hajduk, SuperSport HNL, 11.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Zbog crvenog kartona iz sastava će izostati Elezi, zbog žutih kartona u momčadi neće biti Jelenića.

Iako je trener Varaždina najavio da će Dinamo biti na maksimumu, to možda i nije točno, jer treneru Anti Čačiću veliki problem predstavlja zdravstveno stanje unutar momčadi. Naime, Menalo je zadobio potres mozga, Bočkaj je ozlijeđen a Ademi virozan.

'Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka jedna zahtjevna utakmica. Idemo na noge Varaždinu koji cijele sezone igra doista dobar nogomet. Rasterećeni su, igraju pred svojim navijačima i ondje je uvijek teško, kao što je bilo i jesenas kad smo s njima odigrali 1:1. U toj utakmici Varaždin ne samo da je bio ravan nama, nego je u određenim periodima utakmice bio i bolji. U ovom navratu nastojat ćemo iz utakmice izvući maksimum. Dinamo uvijek ide na tri boda, tako će biti i ovoga puta'.

Tijekom tjedna Dinamo je doveo igrača iz Istre, Maura Perkovića. A iako je tek samo koji dan s novim suigračima, naći će se na klupi.

'Perković je odradio prvi trening i mogu potvrditi da će biti u krugu kandidata za utakmicu. Imamo fond igrača s kojima vjerujem, možemo pružiti dobru predstavu', poručio je Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

HAJDUK - GORICA (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nakon dva prvenstvena poraza, od Istre i Rijeke, Hajduk je u prošlom kolu uspio prekinuti taj niz i pobjedom kod Varaždina najavio ljepše dane. S obzirom na to da je pred Bilima sljedećeg vikenda najveći hrvatski derbi, onda im današnja utakmica protiv posljednjeplasirane Gorice dolazi kao - naručena. Jer ovaj suparnik trebao bi biti samo dobar sparing-partner.

'Atmosfera nakon pobjede u Varaždinu je bolja, ali to nas ne smije zavarati. Rezultatski je visoka pobjeda ali puno momenata je bilo 50-50, moglo je otići na obje strane, otišlo je na našu. Ovaj tjedan radili smo na tome da budemo bolji i da pokušamo pobjeđivati na još dominantniji način', osvrnuo se Hajdukov trener Ivan Leko na dvoboj s Varaždinom u kojem je Hajduk pobijedio rezultatom 4:1, te se okrenuo Gorici.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ovakve utakmice su najteže, igramo protiv ekipe koja je zadnja na tablici, ali činjenica je da ih rezultat nije pomazio, a to lako može stvoriti osjećaj da će biti lako. Nisu oni lošiji od drugih, vidjelo se to i u zadnjoj utakmici u kojoj su poraženi od Rijeke, a bili su jako opasni. Imaju agresiju, snagu i vertikalnost. Mi ćemo nastojati igrati naš nogomet, fokus je na poboljšanju naše igre, svjesni smo da je ogroman posao pred nama', dodao je trener Bilih.

Leko već duže ne može računati na ozlijeđene Lovru Kalinića i Josipa Eleza, a u posljednje vrijeme ostao je i bez Emira Sahitija, Anthonyja Kalika i Tonija Borevkovića. Sada se listi ozlijeđenih priključio i Chidozie Awaziem, ali i virozni Dario Melnjak, kojeg je dva dana 'tresla' temperatura od 40°C. Ove nedjelje ne bi bio od pomoći Hajduku, nakon dva odležana dana, a ionako je sljedećeg vikenda derbi, za koji Hajduku treba Melnjakovo iskustvo.

Gorica se još uvijek nada čudu, jer uvjerljivo je posljednja momčad lige, s čak deset bodova zaostatka za pretposljednjim Šibenikom. No, trenera Željka Sopića optimizam nije napustio. Pa čak potiho najavljuje moguće iznenađenje na Poljud.

'Nogomet se igra, a ne samo brani. Moramo izaći hrabro, jer se nijedna ekipa koja je izašla bojažljivo na Poljudu, nije dobro provela', rekao je trener Sopić u najavi dvoboja.

  • +17
NK Rijeka - NK Gorica, SuperSport HNL, 12.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako je njegova momčad u prošlom upisala poraz protiv Rijeke s 2:0, bilo je dobrih segmenata igre na Rujevici koji trebaju biti putokaz kako izgledati na Poljudu.

'Nakon penala, koji smo im poklonili nepažnjom obrambenih igrača, imali smo želju, volju i kontrolu igre ali nismo poentirali, a nogomet se igra za golove. Imali smo fazu od nekih 25, 30 minuta nakon gola, u kojoj smo držali konce u rukama i stvarali šanse, bili dobri, ali nismo zabili. Na kraju je Rijeka iz jedne kontre riješila utakmicu. Na dobrim stvarima smo radili ovaj tjedan i na tome ćemo inzistirati u budućnosti', dodao je Sopić, koji je tijekom tjedna odradio i prijateljsku utakmicu protiv HAŠK-a, a nakon koje razmišlja o promjenama unutar sastava.

'Prije HAŠK-a sam rekao dečkima da ne postoji 11 igrača koji moraju igrati već je sve stvar treninga, njihovog pristupa, zalaganja i odnosa prema poslu i grbu koji nose. Neki su se definitivno nametnuli, neki podbacili, ali bilo je dobrih segmenata igre i mislim da neki igrači s pravom očekuju uvrštavanje u prvu momčad'.

Standings provided by Sofascore