IAKO JE IVICA 'ZA'

Osim: Uefa uopće ne razmišlja o regionalnoj ligi

11.10.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Predsjednik povjerenstva za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Ivica Osim izjavio je kako su potpuno neutemeljene tvrdnje o tome da se priprema uspostava regionalne nogometne lige u kojoj bi se natjecale momčadi iz država nastalih na području bivše Jugoslavije te iz Mađarske i Bugarske

'Nitko nije dopustio nekakvu ligu niti postoji plan UEFA-e za to', izjavio je Osim u četvrtak za sarajevsko 'Oslobođenje'.

Prema ranijim navodima nekih medija, regionalna je liga trebala startati u proljeće 2015. godine, u njoj bi sudjelovalo šesnaest momčadi iz osam država, a dogovor o tome navodno je postignut na nedavnom 'tajnom' sastanku u Budvi.

Osim koji je osobno bio u Budvi izjavio je kako to nije bio nikakav tajni sastanak niti su svi oni koji su tamo bili i jednog trenutka sjedili zajedno.

'Izgleda da više ne možeš biti dobar s nekim i popiti piće a da to ne nazovu tajnim sastankom', kazao je proslavljeni bivši nogometaš i dugogodišnji trener.

Osim ističe kako bi bilo logično da se o nekom projektu regionalne lige najprije dogovore zainteresirani pa da onda takav plan izlože UEFA-i.

Osimovo je osobno mišljenje kako je, bez obzira na to što nije aktualizirana u Budvi, ideja regionalne nogometne lige veoma primamljiva.

'Financijski probitak je nedvojben, barem za neke momčadi, a bilo bi lijepo opet vidjeti kako neke od njih poput Dinama, Hajduka, Zvezde i Partizana pune stadione', drži Osim.

Upozorava pri tom kako je najveći problem pitanje sigurnosti.

'Možemo se mi između sebe dogovoriti, no nikad ne znaš što je nekome tko sjedi na tribinama u glavi i što je on u stanju uraditi', kazao je Osim, podsjećajući kako nije isto imati u regionalnoj ligi košarkaše i rukometaša te nogometaše jer su strasti u nogometu znatno jače.

'Kamo sreće da se može igrati liga s momčadima s prostora bivše Jugoslavije. Bilo bi to dobro za sve', zaključio je Osim još jednom, ističući kako u Budvi o tome uopće nije bilo govora.