OZLJEDA VAŽNOG IGRAČA

Osim poraza, Realov trener Carlo Ancelotti na Mallorci doživio je jednako težak udarac

06.02.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Ovih dana Realovom treneru Carlu Ancelottiju nije jednostavno. Osim što je njegova momčad u sve većem minusu za vodećom Barcelonom, uoči utakmice protiv Mallorce ozlijedio mu se i jedan od ključnih igrača

Nogometaši Real Mallorce priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Real Madrid sa 1:0 u dvoboju 20. kola španjolskog nogometnog prvenstva. Na zagrijavanju uoči te utakmice ozlijedio se prvi vratar Thibaut Courtois umjesto kojeg je uskočio Ukrajinac Andrij Lunin.

Međutim, u nedjelju se još nitko nije usudio davati prognoze kada će belgijski golman moći ponovno na gol.

Očekivalo se da će kroz koji dan biti u stanju braniti mrežu Kraljeva, ali španjolski mediji dobili su informaciju kako će Courtois biti najmanje dva tjedna bez nastupa, što znači da sigurno neće braniti na Svjetskom klupskom prvenstvu te da je upitan i za utakmicu protiv Liverpoola u Ligi prvaka 21. veljače.

Ozljeda Courtoisa stigla je u teškoj situaciji za Real jer Kraljevi za vodećom Barcelonom zaostaju već osam bodova. Dakle, jasno je da će se Ancelotti i morati puno više usredotočiti na Ligu prvaka i ogled s Redsima. Međutim, izostanak prvog golmana mogao bi biti velik problem.

Prvi sljedeću utakmicu Real će igrati za dva dana protiv Al-Ahlyja u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva. U subotu 11. veljače, Real će igrati u finalu ili za treće mjesto na tom natjecanju, a nakon toga ih očekuju okršaji protiv Elchea i Osasune u La Ligi. Potom 21. veljače gostuju kod Liverpoola u Engleskoj.