TRIJUMF KADETA

Osijek usred Maksimira Dinamu uzeo kup

11.05.2011 u 19:15

Bionic
Reading

Dinamo i Osijek su pred 500-injak gledatelja na glavnom maksimirskom travnjaku odigrali utakmicu finala kadetskog kupa, a sasvim zasluženo slavili su gosti rezultatom 3:1 (1:1) i podigli trofej

Znatiželjnici su u uvertiri seniorskog finala mogli vidjeti prilično mlaku utakmicu, a igrama svojih momčadi dirigirala su dva najbolja hrvatska kadeta Dino Špehar i Mateo Kovačić. Obojica s desetkama na leđima i vrpcom oko ruke, ujedno su bili i jedini strijelci u prvom poluvremenu.

Špehar je poentirao u 15. minuti nakon što ga je domaći stoper Prenga neoprezno napucao, a od bloka Bayernove mete lopta se odbila u mrežu. U Dinamu je najbolji bio napadač Kruno Ivančić, koji je ključni potez odigrao u 36. minuti. Primio je odbijanac nakon obrane, sjurio se prema vratima i iznudio penal. Izišao je zbog ozljede, a Mateo Kovačić je s bijele točke zabio svoj prvi gol na glavnom maksimirskom travnjaku.

I dok je u prvom dijelu Dinamo bio relativno opasan, u nastavku je bio potpuno bezopasan do same završnice, kada je pobjednik već bio jasan. Prednost Osijeku donijela je nespretna reakcija domaćeg vratara. U 49. minuti Lukić je odapeo s više od 20 metara, lopta se odbila od grede, a Mikulić ju nije uspio primiriti i od ruke mu se lopta odbila u mrežu. Rješenje je došlo u 68. minuti kada je ubačaj Pavića glavom u mrežu proslijedio Grafina i Dinamo se nije uspio vratiti.

Osječani, trećeplasirana momčad kadetske lige, su sasvim zasluženo prvaku uzeli kup, a posebno je slatko kada to postignete u jednoj utakmici na gostujućem terenu. Sasvim zasluženo, Osijek se ima čemu nadati u budućnosti.

Nakon posljednjeg zvižduka mladi Osječani su inicirali veliko slavlje na travnjaku, koje je najbolji Dinamov igrač Mateo Kovačić  tiho patio u suzama.

'Još nam nije sasvim jasno što smo napravili, svi smo sanjali ovaj trenutak. Za trofel smo radili cijelu sezonu, skupili smo glave i rekli sebi da možemo,' kaže ozareni Dino Špehar, koji još ne zna hoće li i sljedeću sezonu ostati uz Dravu, kreće li put Münchena, ili će prevladati neka treća opcija.

Prije Dinama osijek je iz kupa izbacio Hajduk i Rijeku.