A PRVI STRIJELAC JE...

Osijek slomio Slaven Belupo; pogledajte prve golove u novoj sezoni HT Prve lige

19.07.2019 u 20:55

Bionic
Reading

U prvoj utakmici prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige, u Gradskom vrtu je Osijek svladao Slaven Belupo 2:0

Iznenađenje na startu prvenstva se nije dogodilo. Osijek je pred 2251 gledatelja u novu sezonu krenuo s tri boda iako je pred trenerom Dinom Skenderom još puno posla. No za 'plavo-bijele' je bilo najvažnije da krenu pobjednički i tako na terenu potvrde visoke ambicije kluba.

Usporeno su krenule obje momčadi, u uvodnom dijelu utakmice nije bilo pravih prilika, ali je domaćin polako stezao obruč te kako je susret odmicao, bio sve opasniji. Obrambeni zid Koprivničana popustio je, u za njih najgore vrijeme, u samoj završnici prvog dijela.

Sve je napravio Antonio Mance koji je u svojem debiju zabio pogodak, a bio je to i prvi gol u novoj sezoni HT Prve lige. Mladi napadač je 'ukrao' je loptu neopreznoj suparničkoj obrani, ušao u kazneni prostor 'farmaceuta' i s desne strane pogodio suprotni kut za 1:0.

I u nastavku je Osijek bio bolji, posebno opasan bio je upravo Mance koji je novom golu bio blizu u 53.minuti, ali je njegov udarac glavom zaustavila greda.

U 74. minuti sporna situacija. Škorić je odlično proigrao utrčalog Marića na kojeg je krenuo Međimorec. Marić je pao, svi na tribinama i klupi Osijeka tražili su kazneni udarac, no tako nije mislio sudac Fran Jović.

  • +4
NK Osijek - NK Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Pet minuta prije kraja gosti su ostali s desetoricom, jer je drugi žuti karton zaradio stoper Međimorec nakon novog prekršaja na Mariću.

Samo minutu kasnije, u 86., Osijek je naplatio brojčanu nadmoć. Žaper je poslao loptu prema Manceu, ovaj je glavom proslijedio za Marića, a osječki napadač prvo se driblingom riješio čuvara, a zatim je rutinski poslao loptu pokraj istrčalog Filipovića za konačnih 2:0.