DERBI ZAČELJA

Osijek pobjedom može dotući Pamića i Istru!

15.03.2015 u 10:03

Bionic
Reading

U nedjeljnom derbiju začelja 25. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) nogometaši Istre mora izvući pozitivan rezultat protiv Osijeka koji pod Ivom Šuškom igra odlično u nastavku sezone...

Istra je protiv Zadra bila osuđena na poraz. Nažalost, prst krivnje mogu usmjeriti prema sucima koji su im dosudili vrlo dvojbeni kazneni udarac u ranoj fazi utakmice i isključili igrača. O intezitetu prekršaja dovoljno govori činjenica da je sudac čak isključio krivog igrača. Potvrdila je to kasnije i disciplinska komisija koja je poništila suspenziju Gregovu. No, od bodova nema ništa...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Nalazimo se u teškom razdoblju, stoga ni raspoloženje nije bajno. Protiv Zadra smo odigrali slabo, no tome su kumovali sudački previdi. Ipak, rekao bih da smo podigli razinu igre, no moramo poboljšati efikasnost. Tu nas stalno limitira peh,' rekao je mladi ofenzivac Franjić.

Neće u nedjelju u napadu biti ništa lakše s obzirom da zbog kartona neće moći računati na najboljeg napadača Radonjića. Osim njega, nema ni dvojice vratara Drevena i Brkića, no Lovrić može korektno odraditi svoje zadaće.

'Protiv Osijeka još nisam igrao u Puli, ali nadam se kako ćemo biti uspješniji nego što smo to bili posljednjih godina,' skrenuo je Franjić pažnju na neugodnu tradiciju.

A, tradicija uistinu je neugodna. U zadnjih 7 nastupa kod kuće Istra ima tri remija i četiri poraza.

Ako se zanemari izostanak Radonjića i problem dvojice vratara, Pamić ima ostatak momčadi na raspolaganju. Po imenima ova momčad uopće ne izgleda tako loše. Samo, imena ne igraju...

Osijek je i protiv Hajduka odigrao dobro, no nisu iskoristili svoje prilike. Ostaje žal za minimalnim porazom jer su možda mogli uloviti jedan bod.

'Znamo da Istra ima svoje probleme, no imamo i mi svoje. Treba danas pokušati osvojiti sva tri boda, iako ne bih bio nezadovoljan i s jednim,' priznao je trener Šušak.

On također nema većih problema s ozljedama, izvan kadra je tek veznjak Jamak. Ipak, ne bi to smio biti preveliki problem s obzirom da mu se na raspolaganje stavio kapetan Kurtović koji također igra na poziciji srednjeg veznog.

Neće gosti odustati od 4-4-2 sustava i svoje tradicionalne agresivne igre. U smjeru razmišljanja trenera Šuška da bi gosti bili zadovoljni jednim bodom, treba očekivati nešto oprezniji pristup. Jedan osvojeni bod bi značio da je Istra ostala bez dva, a to je ono najvažnije u cijeloj priči.