DVOSTRUKI PROGRAM

Osijek i Rijeka pred teškim domaćim iskušenjima, jer gosti su opasni - 'nagazne mine'; evo gdje možete gledati utakmice

14.08.2022 u 10:16

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira peto kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige, Osijek dočekuje Varaždin (18.55, MAXSport 1), a Rijeka je domaćin Slaven Belupu (21, MAXSport 1)

Osijek – Varaždin (18.55, MAXSport 1)

Osijek iščekuje sastanak Nenada Bjelice i predsjednika kluba Ferenca Sakalja gdje bi se mogla odrediti sudbina trenera, a do tada prvoligaš s Drave ima težak domaći zadatak, jer u Gradski vrt dolazi Varaždin, momčad koja igra atraktivno i agresivno i koja je kombinirano protiv Hajduka i Dinama uputila više od 40 udaraca. Još da ih pomazi rezultat! No za Osječane je jedina opcija pobjeda, previše je kikseva, a sezona je još mlada.

'Mlada i poletna momčad, brza, dobro posložena s odličnim trenerom. Stvarno u osvježenje za HNL, ne samo zbog rezultata već i zbog igre koju pokazuju i na tome im moramo čestitati. U svim utakmicama su pokazali visoku kvalitetu, očekujemo momčad koja će doći igrati neopterećeno i tako ostvariti pozitivan rezultat', rekao je Bjelica i dodao:

'Mi gledamo sebe, ukoliko posložimo ove kockice u glavi koje su u ovom trenutku malo pobrkane onda se možemo nadati pobjedi. Kroz trening, razgovore i podizanje atmosfere unutar momčadi možemo doći do prave energije s kojom možemo pobijediti Varaždin.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

A evo kako razmišljaju Varaždinci…

'Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj se nalazi Osijek oni su na svom terenu i dalje favoriti. Mi idemo pokazati da znamo igrati i da nismo zalutali u Prvu ligu. Ni nama ništa posljednje utakmice ništa neće značiti ako mi nećemo ponavljati dobru igru. Nogomet se igra zbog golova, da više postigneš a što manje primiš. Najvažniji su bodovi, pogotovo sada na početku kako ne bi došlo do krize. Vidite da su sve ekipe izjednačene, i da nitko nije otpisan. Bit će zanimljiva liga, kako za prvaka tako i u borni za ostanak, najavio je trener Mario Kovačević.

Rijeka – Slaven Belupo (21, MAXSport 1)

Kao i Osijek tako se i Rijeka nalazi u nezgodnoj situaciji, rano ispadanje iz Europe i donji dio prvenstvene ljestvice pa se i klub s Rujevice nalazi pod imperativom pobjede.

'Slaven je spoj iskustva i mladosti, igraju jedan specifičan nogomet. Očekujem našu dobru prezentaciju i pobjedu', rekao je trener Dragan Tadić.

'Čeka nas nezgodan protivnik koji zna igrati na rezultat. Mi moramo tražiti prvu pobjedu pred našim navijačima, to nam je cilj i imperativ', dodao je Mateo Pavlović.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Koprivničani igraju čvrst nogomet, ali se muče u ofenzivnom dijelu, uz Šibenik imaju najlošiji napad SuperSport HNL-a.

'Rijeka je jedna momčad u stvaranju. Jako su okomiti i dinamični te imaju nekoliko izvrsnih pojedinaca. Ja se nadam da će moji igrači ispuniti sve ono što smo pripremali ovaj tjedan na treninzima, da će biti raspoloženi s loptom u nogama i bez nje te da ćemo uživati u dobrom nogometu i na kraju pozitivnom rezultatu', poručio je strateg gostiju Zoran Zekić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore