PRIPREMAJU SE ZA SVE

Organizatori SP-a u strahu od terorizma

30.03.2010 u 19:32

Bionic
Reading

Organizatori Svjetskog prvenstva u JAR-u ne pripremaju se samo za domaće kriminalce i inozemne huligane koji će pohoditi najveći sportski odgađaj u 2010, nego i za moguće terorističke napade

Sigurnosne pripreme za najveći nogometni turnir reprezentacija u Južnoafričkoj Republici idu prema planu. Snage reda uvježbavaju se i za moguće kemijske, biološke i napade radioaktivnim materijalom. U toj zemlji su svjesni da terorizam ne poznaje granice i ništa ne žele prepustiti slučaju.

JAR nema separatističkih pokreta i neprijatelja, ali…

'Domaćini smo 31 naciji i zato ne možemo biti spokojni. Moramo biti spremni na sve', izjavio je glasnogovornik policije Vish Naidoo.

Za sigurnost navijača i nogometaša tijekom prvenstva će se brinuti 30 tisuća vojnika, 40 tisuća policajaca i 150 tisuća ostalih zaštitara, a tu je i dodatnih sto tisuća ljudi iz pričuvnih snaga koji će biti u stanju pripravnosti.

'Terorizam je jedno od najvećih zala današnjeg svijeta. Teroristi su spremni ubiti i osakatiti nevine ljude. Nećemo dopustiti da se nešto takvo dogodi u našoj zemlji', poručio je ministar unutarnjih poslova JAR-a Nathi Mthethwa.