STRAH OD NAPADA

Maccabi u Valenciji, grad pod opsadom. Košarkašku utakmicu osiguravat će 700 policajaca!

18.10.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Više od 700 policajaca bit će raspoređeno u srijedu navečer u španjolskom gradu Valenciji na utakmici košarkaške Eurolige između Valencije i izraelskog kluba Maccabi Tel Aviv, objavile su španjolske vlasti.

Više od 700 policajaca bit će raspoređeno u srijedu navečer u španjolskom gradu Valenciji na utakmici košarkaške Eurolige između Valencije i izraelskog kluba Maccabi Tel-Aviv, objavile su španjolske vlasti.

Budući da su vlasti utakmicu proglasile "visokim rizikom", "prisutnost sigurnosnog i policijskog osoblja" bit će pojačana, a "sudionici će biti podvrgnuti iscrpnijim sigurnosnim provjerama", objavio je španjolski klub.

"Uspostavili smo globalnu operaciju u kojoj će raditi više od 700 pripadnika nacionalne policije, u uniformama i u civilu. Također bih zamolila navijače da pokažu malo strpljenja jer će ovaj put pristup dvorani biti više kontroliran", kazala je gradonačelnica Valencije Pilar Bernabé.

Ova euroligaška utakmica na rasporedu u 20.30 sati odvija se u kontekstu straha od napada u Europi zbog rata između Izraela i Hamasa izazvanog neviđenim napadom palestinskog islamističkog pokreta 7. listopada na hebrejsku državu.

U Izraelu je ubijeno više od 1400 ljudi, od kojih su većina civili koji su poginuli na dan napada Hamasa. U izraelskim osvetničkim napadima na Pojas Gaze ubijeno je više od 3000 ljudi, uglavnom palestinskih civila, prema lokalnim vlastima.

Strah od napada oživio je napad koji se dogodio u ponedjeljak navečer u Bruxellesu na marginama nogometne utakmice između Belgije i Švedske, a za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država, a u kojem je muškarac ubio dvoje švedskih državljana.

Standings provided by Sofascore