NEYMAR GA NIJE HTIO

Optužbe iz Barce: Jedan je klub nudio više od nas

04.02.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu neizravno je optužio španjolsku Vladu i Real Madrid za pokretanje sudskog postupka zbog sumnje da je Barca navodno utajila 2,8 milijuna eura poreza za fiskalnu 2014. godinu.

'Nismo učinili ništa loše i nastavit ćemo govoriti istinu. U transferu Neymara sudjelovali su ugledni odvjetnici. Drugi klubovi također su htjeli dovesti Neymara nudeći više novca od nas, ali nisu uspjeli, i zbog toga su ljuti. Neymarov otac rekao mi je da su bile dvije ponude, Barce i Reala, te da je njihova ponuda bila izdašnija od naše. Ne kažem da Real stoji iza svega, ali netko je prešao granicu...', rekao je u srijedu Bartomeu za Španjolsku televiziju.

Tužitelj tvrdi da su Barcelona i njen prethodni predsjednik Sandro Rosell prijavili da je transfer Neymara, koji je u ljeto 2013. stigao iz Santosa, iznosio 57 milijuna eura, a da je stvarni iznos, uključujući isplatu igračevoj obitelji, dosegnuo 86 milijuna eura. O tom slučaju Bartomeu bi trebao svjedočiti pred sudom 13. veljače.

Bartomeu sumnja da se protiv Barce, koju se u javnosti vezuje uz pokret za neovisnost Katalonije, vodi politička kampanja. 'Prije godinu dana dozvolili smo da se na stadionu Camp Nou održi 'Koncert slobode', a nedavno smo igrali u dresovima 'Senyere' (katalonska zastava) i izgleda da se to nekome ne sviđa, pa plaćamo račun koji je vezan za politiku', rekao je predsjednik Barcelone.