KARLOVIĆ OSTAO JEDINI

Opet 'crna mačka': Dodig propustio prilike za polufinale

08.01.2015 u 21:09

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio probiti u polufinale ATP turnira u katarskoj Dohi nakon što je u četvrtfinalu izgubio od Talijana Andreasa Seppija u dva seta 7:5, 6:4 nakon sat i pol igre.

Seppi se još jednom pokazao kao 'crna mačka' za Dodiga, kojeg je svladao i po šesti puta u sedam međusobnih mečeva. Dodig je imao svoje šanse u meču, imao je break prednosti u oba seta, no Talijan se u oba navrata uspio izvući iz rezultatskog zaostatka.

Međugorac je oduzeo servis Seppiju kod 1:1 u prvom setu, Talijan izjednačio na 4:4, a u 12. igri napravio još jedan za dobitak seta. I u drugom setu je Dodig poveo, Seppi izjednačio na 3:3, pa napravio još jedan break za 5:3, da bi Dodig odigrao možda i najbolji gem kada je Talijan servirao za meč.

No, Ivan potom nije uspio potvrditi povratak svojim servisom i Seppi je otišao u polufinale gdje ga čeka Čeh Tomaš Berdych.

U drugom polufinalu Ivu Karlovića, najugodnije iznenađenje turnira, čeka obračun sa Španjolcem Davidom Ferrerom. U četiri dosadašnja dvoboja Španjolac je slavio triput, a Karlović 2011. u Indian Wellsu.