SUPERSPORT HNL - 6. KOLO

On zna kako zaustaviti Istru i Ercega; može li Rudeš do prvih bodova?

27.08.2023 u 09:36

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša u šestom kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige gostuju u Puli kod Istre 1961. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 18.30 sati (MAXSport 1, MAXtv).

Naravno, s obzirom na pet poraza, igrači Rudeša s velikim nadanjima idu u Pulu, što je potvrdio i stoper, 23-godišnji Mislav Matić.

'Nije lijepo nakon tih pet poraza, pogotovo što nismo uzeli barem jedan bod. Iako je bilo utakmica u kojima smo zaslužili uzeti i tri boda. Mi se trudimo, svakog dana vježbamo kako bi bili što bolji, a i trudimo se zadržati dobru atmosferu te u Puli pokušati uzeti prva tri boda', najavio je Matić.

Ono što vas sigurno ohrabruje jest činjenica da ste u svim dosadašnjim utakmicama imali periode odlične igre. Dakle, nedostaje vam samo malo, možemo čak reći, i sreće?

'Pokazali smo da možemo igrati sa svima, držati loptu, imati posjed. Nedostaje nam samo to da u zadnjoj trećini budemo što jednostavniji, da budemo što konkretniji. I nadam se da ćemo to popraviti već u nedjelju, zabiti golove i uzeti tri boda'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Istra je s promjenom trenera nakon trećeg kola, pokazala karakter. Spašavali su se i protiv Osijeka i Slaven Belupa, stizavši i dva gola zaostatka?

'Od prošle sezone otišlo im je nekoliko dobrih igrača, ali ostao je kostur ekipe, ostali su ti iskusniji, stariji igrači. A doveli su i par pravih pojačanja. Sad im je došao novi trener, nova filozofija. Pokušat ćemo se pripremiti za njega i odgovoriti njegovim zahtjevima'.

  • +11
Rudeš - Hajduk, SuperSport HNL 3. kolo 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Vi ćete imati puno posla. Ante Erceg je nastavio zabijati golove? Vi ga poznate i iz prošle sezone, jer ste u dresu Šibenika čak tri puta remizirali s Istrom, ali i uspješno zaustavljali Ercega?

'Ante Erceg je itekako poznato ime HNL-a. Odličan je igrač, bit će jako teško protiv njega igrati. Da, prošle godine smo imali tri remija, a sve su te utakmice završile 0:0. S time da smo mi prošle sezone u Šibeniku igrali dosta defenzivniji nogomet. Čuvala se mreža, a prema naprijed što bude. Sada s Rudešom smo puno otvoreniji, ofenzivniji, težimo atraktivnijoj igri i zato očekujem zanimljivu utakmicu'.

Naravno, Matić, baš kao i cijeli Rudeš, očekuju i prve bodove.

Sažetak utakmice Rudeš - Hajduk Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore