motivirani Nevistić

On je Livakovićev nasljednik; Dinamo ga je platio tri milijuna eura pa slao na posudbe

24.08.2023 u 10:24

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv) igraju protiv Sparta iz Praga prvu utakmicu play-offa Europske lige, a ono što mnoge zanima jest tko će biti na golu umjesto Dominika Livakovića koji je otišao u Fenerbahče

Kao što je poznato hrvatski golman No 1 Dominik Livaković prešao je u redove turskog Fenerbahčea, a sve se to dogodilo u tjednu kad se dogodila smjena trenera Igora Bišćana.

>> Dinamo ostao bez kapetana, ali zato je Livaković napunio blagajnu Modrih

Tako će novi trener Sergej Jakirović u svom debitantskom nastupu na klupi Modrih imati i novu 'jedinicu', a to je Ivan Nevistić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE

Tako bi trener Jakirović u svojoj prvoj utakmici mogao izbaciti ovaj sastav: Nevistić, Moharrami, Ristovski, Perić, Mihajličenko, Ljubičić, Baturina, Mišić, Špikić, Ivanušec, Petković.

Kad je Ivan Nevistić u pitanju mnogi se pitaju je li spreman – obzirom da ima samo dva nastupa za Dinamo (jedan u HNL-u!) - preuzeti ulogu koju je imao Dominik Livaković.

Ivan Nevistić rođen je 31. srpnja 1998. u Đakovu gdje je i počeo trenirati nogomet. Prije Dinama skupljao je iskustvo u HNL-u u Rijeci, Varaždinu i Lokomotivi, a Modri su ga otkupili od Rijeke u transferu vrijednom oko tri milijuna eura prije dvije i pol godine. Ta kupovina tad je bila jasan znak da se Dinamo želi osigurati ako proda Livakovića, a u međuvremenu je Nevistić skupljao iskustvo na posudbama u Rijeci i Lokomotivi.

No, nema sumnje kako će uoči svoje prve velike utakmice na golu Dinama, večeras od 20 sati na Maksimiru protiv praške Sparte, imati veliku tremu. No, za takav trenutak je živio ovaj stasiti golman visok 195 cm koji po ocu vuče podrijetlo iz Hercegovine, točnije iz duvanjskog kraja tj. Roška Polja.

'Kada sam iz Rijeke dolazio u Dinamo naravno da mi je cilj bio biti prvi golman. Zbog toga sam i došao, a to mi je cilj i dalje. To bih najviše htio. No, u ovom trenutku ne mogu reći što će se dogoditi u budućnosti. To nitko ne može', kazao je Nevistić prije godinu i pol dana za Germanijak.

Iako je čekao duže nego je očekivao – dočekao je taj trenutak i sudeći na motivaciju koju ima želi na duži period biti 'jedinica Dinama.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport