Melnjak iskoristio priliku

On je daleko najveće otkriće Hrvatske! Tek prošle godine otkrio ga je izbornik Dalić, a nakon što je oduševio protiv Švicarske poslao je jasnu poruku svima

08.10.2020 u 12:37

Bionic
Reading

Na prijateljskoj utakmici u St. Gallenu, gdje su nogometaši Hrvatske nadigrali Švicarsku 2:1, posebno se istaknuo 27-godišnji lijevi bek Dario Melnjak

Svojom igrom Švicarske Dario Melnjak, nogometaš turskog Rizespora opravdao je poziv i povjerenje izbornika Zlatka Dalića.

Svojim prodorima po lijevoj strani pokazao je kvalitetu, a način na koji se po toj lijevoj strani uklopio uz Domagoja Bradarića oduševio je analitičare.

Bila je ovo prva povijesna pobjeda Hrvatske nad Švicarskom, od samostalnosti 1991. godine, a činjenica jest kako je to uspjela kombinirana momčad s nekoliko novih imena u reprezentaciji. Uoči dvije domaće službene utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske (nedjelja) i Francuske (srijeda) svakako odlične vijesti za Dalića.

'Iako je ovo bila prijateljska utakmica, bilo je vrlo važno ući u utakmice Lige nacija u pozitivnoj atmosferi. Premda smo prvi primili pogodak, nismo stali sa svojom igrom te smo izjednačili, a u drugom smo poluvremenu dominirali te zasluženo pobijedili. Izbornik je inzistirao na disciplini, kompaktnosti, odgovornosti i pridržavanju taktičkih smjernica. Vjerujem da smo to odradili', rekao je Dario Melnjak koji je igrački stasao u Slaven Belupu iz Koprivnice od kuda je 2017. otišao u belgijski Lokeren.

Dodajmo kako je dvije sezone, od 2017. do 2019. igrao u Sloveniji za prvoligaša Domžale, ali do 2019. nije bio 'na radaru' niti jedne reprezentativne selekcije. Vjerojatno se već pomirio, jer nije nikada dobio poziv u mlađe selekcije, kako će teško ikada dobiti poziv u A selekciju pa je stoga jasno kako je upravo Melnjak daleko najveće otkriće hrvatske nogometne reprezentacije…

'Cijela je momčad bila živa, Bradarić i ja dobro smo se nadopunjavali na lijevoj strani, pokrivali jedan drugoga i ispravljali si greške. On je još mlad, ali pokazuje veliku zrelost. Svaki me dan ugodno iznenađuje. No, ne smijemo sada previše razmišljati o Švicarskoj, treba ovim putem nastaviti dalje, dodao je Melnjak koji je prve nogometne korake napravio u NK Nedeljanec, klubu iz njegove Varaždinske županije.

Dotakao se i 179 cm visoki Melnjak povrtak navijača na tribine. Podrške im, obzirom na broj hrvatskih obilježja, u St. Gallenu nije nedostajalo

'Već pri samom izlasku na zagrijavanje vidjeli smo da ćemo imati domaću atmosferu, što je potpuno drugačiji osjećaj u odnosu na posljednje mjesece i prazne tribine. Puno je ljepše i lakše igrati uz navijače i to će nam biti veliki plus u sljedeće dvije utakmice', kazao je Melnjak, lijevi bek koji je značajno ojačao konkurenciju na lijevoj strani. Nekada bolna točka reprezentacije sada uz igrače kao što su Barišić, Leovac ili Melnjak ima nekoliko rješenja. Slatke brige za izbornika Zlatka Dalića.

  • +15
Prijateljska utakmica, Švicarska - Hrvatska, 2020. Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER