ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Omladinska škola bolja od novčanika'

11.04.2010 u 13:13

Bionic
Reading

Španjolski mediji poklonili su se Barceloni. Čak i tiskovine naklonjene Realu priznaju da je katalonska momčad u ovom trenutku broj jedan u Primeri

'Barcelonin nogomet se ne osporava', 'bolji je pobijedio', 'potvrda autoriteta'..., naslovi su kojima u nedjelju španjolski tisak pozdravlja Barcelonu nakon pobjede 2:0 nad Real Madridom u dugoočekivanom 'clasicu'.

'Nogomet Barce se ne osporava', naslov je najtiražnijeg španjolskog dnevnog lista 'El Pais'.

'Bolji je pobijedio', priznaje sportski list 'As', dok katalonska 'La Vanguardia' pozdravlja 'potvrdu autoriteta', a 'El Periodico' odaje počast dvojici 'neizbježnih' strijelaca - Messiju i Pedru.

Mediji otkrivaju također pobjedu duha blaugrana (sportska dvorana u Barceloni) nad Realom i njegovim zvijezdama. 'La Masia (Barcin centar za obuku) zauzima Madrid', piše 'Publico'.

'Centar za obuku je pobijedio novčanik', analizira sportski dnevnik 'Mundo Deportivo', igrajući se riječima 'cantera' (centar za obuku) i 'cartera' (novčanik) naglašavajući beskorisnost milijunskih transfera Real Madrida nasuprot duha Barcelone.

Španjolski je tisak gotovo jednoglasan u ocjeni da je Barça već osvojila španjolsko prvenstvo s tom pobjedom koja joj je donijela tri boda prednosti ispred Reala sedam kola prije kraja. Ovim 'šamarom' Barça je 'spremila napola Ligu u svoj džep', dodaje katalonski 'Sport'.

Komentari također priznaju pobjedu Messija u daljinskom duelu s Cristianom Ronaldom, dok neki odaju počast sjajnom Xaviju, asistentu za oba pogotka Barcelone.

'Xavijevo oko je odlučilo Ligu', ocjenjuje 'Marca', poštujući madridsku tradiciju da se 'traži glava' trenera nakon značajnijeg poraza Reala.