DRAMA IPAK PRIPALA GRCIMA

Olympiacos probudio partizanovce iz sna

07.05.2010 u 22:56

Bionic
Reading

Košarkaši Partizana su pred 15 tisuća u pariškom Bercyju pružili tradicionalno junački otpor, ali nakon velike bitke i produžetka bogati Olympiacos je slavio rezultatom 83:80 (15:17, 18:11, 19:24, 15:15; 16:13). Grke u finalu čeka Barcelona

Nije se ni očekivala košarkaška rapsodija, Vujoševićev Partizan jednostavno ne igra tako. Ali od njega uvijek možete očekivati da će 'jesti parket' do zadnje sekunde i da neće odustati bez obzira na protivnika i rezultat. Grci su pak u drugoj četvrtini preuzeli blagu rezultatsku inicijativu, ali Partizan je uzvratio nakon velikog odmora i već se moglo pretpostaviti da će odlučiti trenutak inspiracije u samoj završnici.

Iako je Partizan krajem četvrte četvrtine otišao na plus šest koševa, Olympiacos je moćan kolektiv koji je munjevitim akcijama došao do izjednačenja. Nastavilo se u ratničkom ritmu do zadnje minute, a onda je krenuo vatromet. Teodosić je doveo Pirejce u prednost od tri koša, ali uzvratio je Kecman tricom. Partizan se obranio i razvio kontru koju je McCaleb pretvorio u prednost sedam sekundi prije kraja. Teodosić je gađao za pobjedu, no njegov (čini se da nije asistirao) težak promašaj skočni Childress je dočekao u zraku i zakucao za produžetak. McCaleb je imao šut za pobjedu, ali nije ušlo.

U produžetku su Grci preuzeli vodstvo i išli prema mirnoj završnici, no Vesely je pogodio koš i bacanje i Partizan se opet bio primakao na dva koša razlike. I slavnim Grcima je počela drhtati ruka, ali u idućem napadu su povezali čak tri skoka u napadu, a Bouroussis je pogodio dva bacanja za plus četiri. Rašić je pogodio tricu za nadu Beograđana, a nakon nova dva bacanja Teodosića imali su deset sekundi za zadnji napad i pokušaj trice. Grci su, logično, napravili prekršaj i Rašić je šest sekundi prije kraja vratio na minus jedan. Ipak, Teodosić je zabio još dva penala i Rašić nije uspio sa sirenom pogoditi za novi produžetak.

U redovima pobjednika istaknuli su se Kleiza (10 skokova) sa 19 i Childress i Teodosić (bacanja 8/8) s po 17 koševa, dok su Partizan predvodili McCaleb sa 21 košem te Marić sa 17. Nikola Vujčić je u dvije minute provedene na terenu ostao bez učinka.