zaokružio savršenu sezonu

Olmo spretnim golom dotukao Nijemce i sa Španjolskom osvojio nogometni Euro

30.06.2019 u 22:36

Bionic
Reading

Nogometaš Dinama Dani Olmo zabio je pogodak u finalu U-21 Europskog prvenstva u kojem je Španjolska s 2:1 pobijedila Njemačku i tako osvojila svoj peti naslov...

Mladi 21-godišnji 'modri' talent na najbolji mogući način zaključio je svoju sezonu iz snova. Nakon europskog proljeća s Dinamom i titule prvaka HT Prve lige, Dani Olmo okitio se i europskom krunom ove nedjelje sa svojom španjolskom juniorskom reprezentacijom.

  • +3
Euro U-21, finale: Španjolska - Njemačka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nije momčad izbornika De la Fuentea lako došla do te titule. Španjolska je već bila pokopana nakon prve utakmice i poraza od Italije, ali Poljaci su pomogli trijumfom protiv 'azzurra' i omogućili Olmu i društvu da ipak uđu u polufinale, gdje su se lako obračunali s Francuzima.

U finalu protiv Njemačke mlada 'furija' stigla je do prednosti već u 7. minuti prekrasnim dalekometnim pogotkom Fabiana Ruiza, a iako su se Nijemci predvođeni svojim najboljim strijelcem Waldschmidtom nakon toga trgnuli i imali prilike vratiti se u susret, na kraju ih je ipak dotukao upravo Dani Olmo, kada je u 69. minuti jednu odbijenu loptu vješto prebacio preko Nübela i proslijedio u mrežu.

Bio je to treći Olmov gol na turniru i najava bogatog transfera koji će se nedvojbeno dogoditi ovog ljeta.

Do kraja susreta Amiri je dalekometnim šutem u 88. minuti smanjio rezultat, ali Nijemci nisu imali snage za potpuni preokret.

Španjolska je po peti put trijumfirala na U-21 kontinentalnom nivou i još jednom potvrdila da je nogometna velesila s nepresušnim izvorom talenata...

Europsko prvenstvo U-21, finale:

Španjolska – Njemačka 2:1 (Fabian Ruiz 7, Olmo 69 / Amiri 88)