tko će do zlata?

Poznato je kad se igra povijesni finale teniskih parova na Olimpijskim igrama u Tokiju; evo kad na teren izlaze najbolji hrvatski tenisači

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.07.2021 21:25
  • Objavljeno 29.07.2021 u 21:25
Bionic
Reading

U konkurenciji teniskih parova u finalu Olimpijskih igara u Tokiju će igrati Nikola Mektić/Mate Pavić i Marin Čilić/Ivan Dodig! Sad se zna i u koliko sati na teren izlaze Hrvati! Ovo je povijesni meč u kojem Hrvatska ne može ništa izgubiti! Imamo i zlato i srebro, a meč nije ni počeo

Hrvatski će tenisači na Olimpijskim igrama u Tokiju danas ispisati sportsku povijest. S jedne će strane terana u finalu muških parova stajati Mate Pavić i Nikola Mektić, a s druge kumovi - Ivan Dodig i Marin Čilić. I svi pod istom zastavom!

Da, Hrvati će - tko god pobijedio - osvojiti olimpijsko zlato i srebro! U istom danu, na istom terenu, u istom meču! Povijesnom!

Jer samo dva puta u povijesti dogodilo se da u finalu igraju tenisači iz iste zemlje. Prvi put 1904. godine, kad su na cijelom turniru sudjelovali samo američki parovi, i drugi put četiri godine kasnije, kada su Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja.

U ženskim parovima samo se jednom dogodilo da su u finalu bili parovi iz iste zemlje. U Antwerpenu 1920. godine Britanke Kathleen McKane i Winifred McNair bile su bolje od Winfried Beamish i Dorothy Holman.

U mješovitim parovima tri puta se dogodilo da su finalisti bili iz iste zemlje (1912., 1924. i 2016.).

No, neka njih u dalekoj povijesti jer sada su 'na štihu', da ne kažemo na servisu, Pavić/Mektić i Dodig/Čilić!

I sada je napokon poznato kad je na rasporedu finale muških parova! Hrvatski obračun za olimpijsko zlato će biti treći po redu meč na središnjem terenu. Cijeli program počinje u 8 sati po hrvatskom vremenu, a finale parova ostavljeno je za kraj, nakon polufinalnih mečeva u muškoj pojedinačnoj konkurenciji.

Tako će prvo na teren Rus Karen Kačanov i Španjolac Pablo Carreno Busta, a nakon njih će se za plasman u finale Olimpijskih igara boriti Srbin Novak Đoković i Nijemac Alexander Zverev.

Kad ta dva meča završe, na redu je finale muških parova! Hrvati kao šećer na kraju!

Prema nekim predviđanjima, taj meč ne bi trebao započeti prije 11 sati, ali sve ovisi kako će se razvijati polufinalni okršaji.