'ljubav' prema klubu

Ole Gunnar Solskjaer 'opljačkao' već ionako praznu blagajnu Manchester Uniteda; masno je naplatio otkaz i uzeo milijune eura

02.03.2022 u 14:39

Bionic
Reading

U listopadu prošle godine Ole Gunnar Solskjaer (49) dobio je otkaz na klupi Manchester Uniteda, a sada je klub, samo dan nakon što je objavljen povijesni financijski gubitak, objavio da je bivšem treneru i članovima njegovog stožera isplatio milijunsku odštetu

Ole Gunnar Solskjaer (49) službeno je preuzeo momčad Manchester Uniteda u prosincu 2018. godine nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz. Prvo je bio samo privremeno rješenje, a potom je u ožujku 2019. imenovan glavnim trenerom.

Tako je legendarni napadač 'crvenih vragova' kao trener vodio momčad u 149 utakmica te ostvario 78 pobjeda, 33 remija i 38 poraza. Otkaz je dobio nakon sramotnog poraza od Watforda 4:0 krajem studenog prošle godine.

Nakon skoro tri i po mjeseca od otkaza norveški stručnjak zaradio je pravo bogatstvo na ime odštete. Manchester United potvrdio je da je njemu i članovima njegovog stožera isplatio 12 milijuna eura, od čega je čak devet milijuna eura pripalo samom Solskjaeru.

Sve se to odigralo samo dan nakon što je Manchester United objavio financijsko izvješće za 2021. godinu, prema kojem je klub u minusu od gotovo 600 milijuna eura! U odnosu na 2020. godinu gubitak je uvećan za nešto više od 50 milijuna eura, ali problem je u činjenici da nema konkretnog plana kako će se taj dug sanirati.

  • +19
Leeds United - Manchester United 2:4 Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

A Solskjaer je samo dodatno 'opljačkao' već ionako praznu blagajnu kluba. Neki su navijači na društvenim mrežama već komentirali da 'ljubav prema klubu nema cijenu, osim kad su odštete u pitnaju'.

Podsjetimo, u trenerskoj karijeri je Ole Gunnar Solskjaer vodio drugu momčad Unitedova, a dva je puta kao trener vodio norveški Molde, u kojem je i započeo nogometnu karijeru, te Cardiff. Jedine je trenerske trofeje osvojio baš s Moldeom, dva norveška prvenstva i kup, a s drugom momčadi Uniteda uzeo je naslov prvaka za igrače do 21 godine.