strašan gubitak

Katastrofalne vijesti s Old Trafforda; svi su u strahu da bi Manchester United mogao doživjeti totalni krah kao i Barcelona

02.03.2022 u 08:05

Bionic
Reading

Male su šanse da će navijači Manchester Uniteda ovu sezonu pamtiti po dobrome. Dapače, stanje je iz dana u dan sve lošije, 'crveni vragovi' daleko su od borbe za bilo koji trofej, tek trebaju osigurati plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, a sada su stigle nove katastrofalne vijesti

Za neke je navijače Manchester Uniteda to bio totalni šok, u nevjerici su provjeravali objavljene informacije, a drugi su pak tvrdili da je moglo biti i puno gore.

No, što je tu je, situacija na Old Traffordu je, blago rečeno, alarmantna. Sve vodi prema očitoj propasti, a mnogi su u strahu da bi Manchester United mogao doživjeti sudbinu Barcelone - totalni financijski krah!

Da, problem je u činjenici da su čelnici Uniteda napokon objavili godišnje financijsko izvješće kluba za 2021. godinu. A možda bi bolje bilo da su ga 'zatajili'...

Jer Manchester United je u ovom trenutku u minusu od gotovo 600 milijuna eura! U odnosu na 2020. godinu gubitak je uvećan za nešto više od 50 milijuna eura, ali problem je u činjenici da nema konkretnog plana kako će se taj dug sanirati.

  • +19
Leeds United - Manchester United 2:4 Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Čelnici kluba s Old Trafforda navode kako je pad prihoda zbog pandemije koronavirusa glavni razlog povećanja duga, a vlasnici, američka obitelj Glazer, zbog svega se ne uzrujava previše. Direktor nogometnih operacija u klubu, John Murtough, optimistično je izjavio kako klub 'ima sve što je potrebno kako bi ponovo osvajao trofeje' te otkrio:

'Trenutno završavamo proces imenovanja novog trenera koji će momčad preuzeti na ljeto s ciljem da nas vrati u borbu za domaće i europske trofeje', kazao je Murtough.

Podsjetimo, United od 2017. godine nije osvojio niti jedan jedini trofej! Titulu prvaka Engleske čeka od 2013. godine, posljednji FA kup osvojio je 2016. godine, a Liga kup 2017. godine kad je posljednji put uzeo i Community Shield. U Europi je United Ligu prvaka osvojio još davne 2008. godine, dok je Europsku ligu uzeo 2017. godine.