utrka s vremenom

Dinamo je u velikim problemima, već je sad jasno da će dva važna igrača najvjerojatnije propustiti derbi s Hajdukom na Poljudu...

02.03.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su porazom 1:0 u Gradskom vrtu od Osijeka ostali bez prvog mjesta na ljestvici. Istina, 'modri' sad imaju dva boda manje od Osijeka, ali imaju i utakmicu manje pa su još uvijek u relativnoj prednosti. No, situacija na Maksimiru baš i nije optimistična

Ozljede su poharale momčad Dinama, trener Željko Kopić u velikim je problemima uoči nastavka Hrvatski Telekom Prve lige u kojoj njegova momčad više jednostavno nema pravo na kiks.

Za poraz od Osijeka Kopić opravdanje može pronaći u brojnim ozljedama i akumuliranom umoru svojih igrača nakon utakmica šesnaestine finala Europske lige protiv Seville. No, sad tek dolaze najveća iskušenja.

Naime, Dinamo prvo u 26. kolu HT Prve lige na Maksimiru dočekuje Šibenik (subota, 5. ožujka, Arenasport, MAXtv), a potom 12. ožujka ide na Poljud u goste Hajduku. Prvi je to od dva derbija koje će 'modri' i 'bili' odigrati u samo mjesec dana jer 20. travnja se na Poljudu igra davno odgođena utakmica 9. kola HT Prve lige. I baš su to derbiji u kojima bi se moglo odlučivati o tituli...

A Dinamo u ovom trenutku ne stoji najbolje, prije svega zbog brojnih ozljeda koje su poharale momčad i zbog kojih bi na Poljudu 'modri' mogli biti značajno oslabljeni.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +39
NK Osijek - NK Dinamo, HT Prva liga, 27.2.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Dva su goruća problema u Kopićevoj momčadi - ozljede kapetana Arijana Ademija i jednog od nositelja igre Luke Ivanušeca. A kako se sada čini, Dinamo će protiv Hajduka igrati bez gore spomenutog dvojca.

Ademi je u nešto boljem stanju, stradao mu je mišić i liječnička služba vodi utrku s vremenom kako bi kapetana osposobila za derbi, no pitanje je ima li smisla forsirati njegov povratak i riskirati još težu ozljedu. A to se Ademiju ove sezone već događalo. No, derbi je ipak - derbi.

S Ivanušecom je situacija puno kompliciranija, on već neko vrijeme ima problema s trbušnim zidom i za sada se to pokušava sanirati konzervativnim metodama. No, takve se ozljede u pravilu mogu riješiti samo operativnim zahvatom, a to bi za njega u ovom trenutku značilo podužu pauzu i praktički kraj sezone. Dinamo si u ovom trenutku to ne može dopustiti, pa će na Maksimiru učiniti sve da Ivanušec bude spreman što prije. Na žalost za 'modre', šanse da Luka Ivanušec zaigra protiv Hajduka na Poljudu su - minimalne.

'Luka Ivanušec i dalje je u izvan treninga, a njegov oporavak pokušat će se ubrzati konzervativnom metodom. Ozljeda Ademija ide na bolje, ali ne znamo kad bi se još mogao vratiti', objavili su iz Dinama te tako potvrdili najcrnje scenarije.

NK Osijek - NK Dinamo 1:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Novi se problem pojavio u Gradskom vrtu jer je Kopić u 75. minuti iz igre morao izvaditi svog najboljeg igrača ove sezone, Mislava Oršića.

'Oršić je izašao jer je osjetio slabost, to nas je poremetilo... Rekao je da se ne osjeća dobro', otkrio je Kopić nakon utakmice, a potom je iz kluba stigla i nova informacija:

'Mislav Oršić je dobio na utakmici u Osijeku udarac u glavu, iz tog je razloga napravljena zamjena. Obavio je magnetski pregled, nalaz je u redu i Oršić bi trebao biti spreman za nadolazeće utakmice', priopćili su iz Dinama.

U moru loših vijesti za Dinamo je ovo prava premija jer se uz gore spomenute i dalje oporavlja Dino Perić, a u Osijeku se ozlijedio Kevin Theophile-Catherine, ali on bi prema prvim informacijama trebao biti spreman.

Kako god bilo, Željko Kopić ne spava mirno jer derbi s Hajdukom je tu, 'pred vratima'...

Hrvatska 1. liga

Šibenik-Istra 19612:1
Osijek-Dinamo Zagreb1:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek25157352
2.Dinamo Zagreb24155450
3.Rijeka25154649
4.Hajduk24145547
5.Lokomotiva2588932
6.Slaven Belupo25851229
7.Gorica25851229
8.Šibenik25751326
9.Istra 196125641522
10.Hrvatski dragovoljac25241910

Sljedeće utakmice

4.3.Lokomotiva-Osijek
5.3.Dinamo Zagreb-Šibenik
5.3.Rijeka-Slaven Belupo
6.3.Gorica-Hrvatski dragovoljac
6.3.Istra 1961-Hajduk