poruka iz međugorja

Oglasio se Zdravko Mamić i otkrio svog favorita za trenera Dinama: Po njega bih otišao pješke i donio ga na ramenima!

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.07.2020 11:22
  • Objavljeno 17.07.2020 u 11:22
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Čelnici Dinama očajnički pokušavaju pronaći novog trenera, no za sada su ih redom odbili Matjaž Kek, Vahid Halilhodžić i Igor Bišćan. A onda se ukazao on, Zdravko Mamić. Iz Međugorja je, gdje je pobjegao kako bi izbjegao služenje zatvorske kazne u Hrvatskoj, poslao jasnu poruku...

Robert Prosinečki, Niko Kovač, Vahid Halilhodžić, Igor Bišćan, Goce Sedloski, Željko Kopić, Goran Tomić..., sve su to bila imena koja su se spominjala kao potencijalni budući treneri Dinama. No, nakon što je ponudu 'modrih' odbio Matjaž Kek isto su učinili Halilhodžić i Bišćan... Pa ipak, krije li se među ovim imenima budući trener Dinama?

'Ja bih pješke otišao po Niku Kovača u Njemačku i donio ga na ramenima. Ali, gotovo sam siguran da on ne bi prihvatio ponudu Dinama. Ako će pročitati ovaj intervju, ako ga zanima posao u našem klubu, sigurno postoji mogućnost da pošalje neki signal. No, ne bih htio da se oko toga napravi trakavica, on je sigurno čovjek koji spada u kategoriju trenera ‘teškaša’ koje mi želimo. No, mislim da to nije realno, da su njegove ambicije negdje drugdje. Ne usudim se niti okrenuti njegov broj', rekao je Zdravko Mamić u razgovoru za Sportske novosti.

No, ima Mamić još jednog favorita...

'Znate, ja bih silno želio da se vrati Vahid Halilhodžić! On je jako dobro surađivao sa Zoranom, cijeni naš klub, ima jako puno prijatelja u Dinamu, ali ne znam koliko je to realno jer kao izbornik Maroka ima spektakularnu plaću koja se mjeri u dva-tri milijuna eura. Ne da mi sad nekoga molimo, nećemo prostituirati instituciju Dinama, koji je veliki klub, ali i te ljude koji su apsolutno veliki treneri. No, sigurno su to treneri koji imaju kvalitetu za Dinamo', ustvrdio je Zdravko Mamić iako je sam Vaha Halilhodžić odbio poziv iz Maksimira.

No, pitanje je gdje je zapelo s Matjažem Kekom. Činilo se kako je taj dogovor realnost, ali...

'Cijenim sve ono što je postigao u životu. Jednom sam mu na druženju u Dubaiju, gdje je bio prisutan i tadašnji njegov predsjednik Damir Mišković, kazao da će jednog dana biti trener Dinama ili izbornik hrvatske reprezentacije. Kad je došlo do Dinamovog glavinjanja, a koje je kulminiralo na utakmici s Rijekom, te kad je došlo do razlaza s Jovićevićem, okrenuo sam Kekov broj i kazao: 'Matjaž, sjećaš li se što sam ti rekao u Dubaiju, sad je trenutak za tvoj dolazak u Dinamo!'. Dodao sam da ga želimo svim srcem, te da nema nikakvih drugih kandidata, da želimo isključivo njega...', otkrio je Zdravko Mamić za Sportske novosti i zaključio:

  • +11
  • +8

Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige)

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Bilo mu je drago i tražio je time-out kako bi to iskomunicirao sa Slovenskim savezom. Znači da je i kod njega postojala želja za dolaskom u Dinamo. Nekoliko puta se čuo s mojim bratom Zoranom, razgovarali su o nekim potezima koje bi Dinamo trebao napraviti, primjerice, o početku priprema i odmoru igrača, nekim kadrovskim rješenjima. Mogu samo kazati da mi je žao što se njegov dolazak nije realizirao, ali moje poštovanje i simpatija prema Keku ostaje. Možda niti jednog trenera u povijesti nismo tako željeli kao njega, a on je prvi trener koji je odbio Dinamo...'