PONOSNI CVITANOVIĆ

Oglasio se trener Dinama nakon brutalnog napada maskiranih huligana

21.09.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Dan nakon što je napadnut i teško ozlijeđen trener GNK Dinamo Mario Cvitanović sjeo je u društvu člana uprave kluba i glavnog čovjeka za sigurnost Krešimira Antolića pred novinare

Podsjetimo, maskirani napadači napali su u srijedu navečer Marija Cvitanovića ispred njegova stana u zagrebačkoj četvrti Trnje nedugo nakon utakmice protiv niželigaša u hrvatskom Kupu. Cvitanović je odmah pozvao policiju te zatražio liječničku pomoć te mu je u bolnici na Sv. Duhu ustanovljena teža ozljeda lijeve ruke.

>> Prve fotografije brutalno pretučenog trenera Dinama; slomljena mu je ruka

'Imam potrebu prije svega reći nekoliko stvari; kao prvo zahvalio bih se svim prijateljima, svim znanima i neznanima koji su se javili i zaželjeli mi što brži oporavak. U drugom redu zahvaljujem se svim nogometnim djelatnicima, trenerima i kolegama koji su uključeni u hrvatski nogomet i koji mi daju apsolutnu podršku. Cijenim to, takve mi stvari govore da sam kao trener na dobrom putu', rekao je vidno uzdrmani Cvitanović dodavši:

  • +5
Pretučeni trener Dinama Mario Cvitanović izašao iz bolnice Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ja želim biti samo nogometni trener i baviti se svojim poslom. Jutros sam pričao s njima i dali su mi svesrdnu podršku. Na tome im zahvaljujem… Zahvaljujem se na brizi, to mi puno znači. Moj život je nogomet, mene se s trenerskog gledišta može osuđivati, je li nešto radim dobro ili ne. Ali moju ljubav, srce, emocije i predanost cilju mi baš nitko ne može oduzeti.'

O eventualnim motivima napada i mogućim počiniteljima samo je kratko rekao:

'Moj privatni život je čist kao suza! U mom životu nema niti jedne tamne točke. Moj odnos s igračima to pokazuje kao i njihove reakcije jučer i danas. Samo želim da igramo dobro, da budemo uspješni i budemo prvaci. Školovao sam se za nogomet i živim za njega, to mi nitko neće oduzeti, a ako netko želi neka slobodno i bez riječi puca u mene. Više neću reći niti riječi o ovome slučaju i ne želim odgovarati na pitanja', kazao je Cvitanović naglasivši kako će usprkos ozljedi i šoku koji je doživio voditi momčad u Puli protiv Istre.

Član Uprave GNK Dinama Krešimir Antolić, koji je u svojoj karijeri radio i u policiji, kazao je kako iz prve ruke zna da je Policijska uprava zagrebačka najbolja u državi i da ukoliko želi ovaj slučaj može vrlo brzo riješiti.

'Ja se bojim da netko iz sustava ne želi riješiti ovaj slučaj, kao što su ostali neriješeni i brojni ostali slučajevi od napada na Zdravka Mamića i neprimjereni povici na poljudskom stadionu. Naravno da napad na našeg trenera ne možemo gledati izvan konteksta opće histerije koja je nastala oko Dinama u kojoj je 'normalno' da jedna udruga najavi niz akcija protiv Dinama, grad bude preplavljen plakatima s prekriženom glavom i da nitko ne reagira. Znači li to da svih 289 zaposlenika u Dinamu moraju strahovati kad sutra dođu na posao?', izjavio je Antolić i dodao:

"Činjenica je da su dva idiota zamaskirana podmuklo i kukavički iz zasjede napali Marija Cvitanovića i o tome više ne želim ništa reći, a policija taj slučaj može lako riješiti".