slučaj cvitanović

HNS stao uz Dinamo pa zavapio: Huliganima mora doći kraj!

21.09.2017 u 11:44

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez oglasio se povodom napada na trenera Dinama Marija Cvitanovića i naglasio da huliganski napadi u našoj zemlji na nogometne djelatnike zasad prolaze nekažnjeno...

Podsjetimo, maskirani napadači napali su Marija Cvitanovića ispred stana nakon utakmice protiv niželigaša u hrvatskom Kupu, pritom mu ozlijedivši ruku.

  • +5
Pretučeni trener Dinama Mario Cvitanović izašao iz bolnice Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Dinamu su najoštrije osudili ovaj napad i kažu da se to tek nastavak hajke na čelne ljude kluba, a sličnim pripćenjem oglasio se i HNS kojeg donosimo u cijelosti:

'Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Dinama Marija Cvitanovića koji se dogodio u Zagrebu u srijedu navečer.

Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce.

Ponavljamo, nekažnjeno.

Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti - sigurnost i pravdu - trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji.

Apeliramo na državne institucije da reagiraju prije nego se dogodi ono najgore te da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali prije svega - građane Republike Hrvatske.'