JEDVA ČEKAMO

Poznat je datum meča Filipa Hrgovića i opakog Kineza; borba je dio spektakularne priredbe u Las Vegasu na kojoj se bori najbolji boksač današnjice

09.03.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Dva tjedna prošla su otkako smo saznali tko je preuzeo organizaciju meča između Filipa Hrgovića i Zhanga Zhileija te koliko će koji boksač tim putem zaraditi

Sad se pojavila i ona informacija koja nas zapravo sve najviše zanima, a to je datum meča koji je službeno proglašen borbom za obaveznog izazivača teške kategorije IBF organizacije.

BoxingSceneje došao do informacije kako će se hrvatski i kineski teškaš, obojica bivši olimpijski medaljaši, naći na jednom od najvećih ovogodišnjih boksačkih programa.

Nastupit će 7. svibnja na 'Cinco de Mayo' priredbi koju predvodi trenutno najbolji i najpopularniji boksač svijeta, Saul 'Canelo' Alvarez, prenosi Fight Site.

Canelo će u tom meču napasti WBA titulu poluteške kategorije, koju će tim putem braniti Dmitri Bivol. Bit će to njegov prvi meč ove godine, a on će tim putem već gotovo po pravilu nastupiti na 'Cinco de Mayo', veliki meksički praznik inače vezan uz organizacije najvećih boksačkih priredbi.

Dodaje se kako bi Hrgović i Zhang tim putem trebali biti sunaslovna borba, odnosno u ringu će se naći posljednji prije glavne dvije zvijezde, čime će ponuditi uvod u njihov okršaj.

Priredba će se prenositi putem DAZN servisa, a organizator je Matchroom Boxing, koji je zajedno s Hrgovićevim promotorima, Wasserman Boxingom, putem licitacije honorara preuzeo prava organizacije.

Priredba se održava u spektakularnoj T-Mobile Areni u Las Vegasu, što će ujedno značiti drugi Filipov uzastopni nastup u 'Meki boksa'. Svoj trenutno posljednji meč odradio je u prosincu prošle godine u MGM Grand Areni, također na Matchroomovom programu. Tada je savladao Emira Ahmatovića za svoju 14. pobjedu, od čega je 12 ostvario prekidom.

Inače, 38-godišnji Kinez Zhang Zhilei trenutno je na omjeru 23-0-1, uz 18 nokauta, a posljednji put borio se krajem studenog prošle godine, kad je savladao Craiga Lewisa.

Meč ranije odradio je neodlučeno protiv Jerryja Forresta i upravo zbog boksa koji je prikazao u tom meču većina medija, analitičara, ali i fanova, smatra Hrgovića izrazitim favoritom u ovom. No, sve ćemo saznati kad uđu u ring prepune dvorane, uz milijunsku publiku pred ekranima.

Podsjećamo, 650 tisuća dolara je iznos honorara koji će Hrgović i Zhang podijeliti među sobom. Unaprijed je određeno kako će našem boksaču pripasti 60 posto tog iznosa, zato što je bolje rangiran od Zhanga.