Čeka ga kinez

Filip Hrgović se uoči najveće borbe u karijeri na znakovit način dotakao protivnika: Nisam vjerovao da će meč biti dogovoren, ali...

16.03.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Filip Hrgović, najbolji hrvatski boksač, priprema se za meč karijere koji će se održati 7. svibnja u Las Vegasu

U borbi koju mnogi nazivaju najvećoj u karijeri Filipa Hrgovića, borit će protiv Kineza Zhanga Zhileija.

Kada je od strane novinara RTL-a Filipa Brkića najavljen kao najbolji hrvatski boksač, 29-godišnji Hrgović je u svom stilu uz smiješak dobacio:

'Najbolji svjetski boksač, a ne hrvatski', kazao je Hrgović koji jako dugo čeka na meč.

'Ova sapunica traje preko godinu dana, nisam vjerovao da će meč biti dogovoren. Usred priprema došlo je do dogovora za meč i potpisa ugovora. Uzeo sam par dana odmora kako bi se vratio svjež i mogao se pripremiti kako treba', kazao je za RTL Hrgović koji je nekoliko riječi kazao i o protivniku.

'Nije slučajno srebrni s olimpijskih igara, neporažen je u profesionalnom boksu. Ljevak je, posebno je neugodan. Moram naći sparing partnere i pripremiti se za kontra gard, ali to nije ništa što nisam vidio i doživio. Čudim se borcima što su odbili meč. On je već u godinama, imao je dobru amatersku karijeru. Nije imao veliki meč u profesionalnom boksu, nema što izgubiti, dečko je sigurno hrabar i čeka me pravi meč.'

Važno je naglasiti kako je Hrgović gotovo deset godina mlađi od Kineza. I to je komentirao:

'Moja velika prednost je kondicija i spremnost. On ima puno nokauta i veliki je udarač, no mislim da će biti moja spremnost ključ i da ću završit meč u kasnim rundama gdje me neće moći pratiti', završio je Hrgović.