zaraženi 'kauboji'

Oglasio se liječnik hrvatskih rukometaša i otkrio u kakvom su stanju Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić; ima li razloga za zabrinutost?

07.01.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija odrađuje završne pripreme uoči Europskog prvenstva koje se od 13. do 30. siječnja igra u Mađarskoj i Slovačkoj. 'Kauboji' danas u 16.45 sati u Osijeku igraju prvu od dvije prijateljske utakmice s Rusijom, a sada je poznato i kakvo je zdravstveno stanje Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića koji su zaraženi koronavirusom

Prvu utakmicu na Europskom rukometnom prvenstvu 'kauboji' igraju u četvrtak 13. siječnja, a protivnici su nam aktualni olimpijski pobjednici Francuzi. No, pitanje je uopće na koga će izbornik Hrvoje Horvat moći računati jer su dva naša najbolja igrača - kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić - pozitivna na koronavirus.

Duvnjak i Cindrić su u izolaciji, ne treniraju s momčadi, a sada je liječnik naše reprezentacije dr. Tomislav Kukin pojasnio kakvo je njihovo zdravstveno stanje.

'Luka Cindrić je odlično, čak bez ikakvih simptoma infekcije', započeo je dr. Kukin pa onda u nastavku malo zabrinuo sve navijače 'kauboja':

'Domagoj Duvnjak nije tako odlično, ali su simptomi ipak na neki način blagi. Uz svu terapiju koju smo poduzeli i uz neki, da tako kažemo, sobni način treninga koji smo organizirali, on se za sada oporavljaju vrlo dobro i ja očekujem da će to biti pozitivan ishod svega.'

Svi se nadaju kako će, uz promjenu rigoroznih pravila EHF-a vezanih za nastup igrača koji su izašli iz izolacije, Duvnjak i Cindrić biti spremni za prvi krug EP-a u kojem nas čekaju utakmice s Francuzima, Srbima i Ukrajincima. No, dr. Kukec je za sada vrlo oprezan...

'Uz medicinsku opasku da negativan test ne znači da je i igrač sposoban za igru, to ćemo tek provjeriti. On može biti u fizičkom ili psihičkom stanju takvome da ne može igrati. To ćemo mi procijeniti', zaključio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Tomislav Kukin.