sad je službeno

EHF donio odluku vezanu uz rigorozne mjere za zaražene rukometaše; evo što to uoči Eura znači za Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića

06.01.2022 u 16:02

Bionic
Reading

Napokon dolaze i dobre vijesti za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, a vezane su uz trajanje karantene na koju su obavezni igrači zaraženi koronavirusom

Krovna europska rukometna organizacija (EHF) povukla je očekivan potez. Pravilo o 14 dana karantene i mogućnosti nastupa dva tjedna nakon pozitivnog testa kod igrača ipak neće vrijediti na Europskom prvenstvu.

EHF je odlučio ublažiti mjere i igrači će provesti u izolaciji pet dana i morat će imati dva negativna testa u nizu da bi mogli nastupiti, doznao je RTL, a nešto kasnije i potvrdio EHF.

'Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata ', precizira EHF.Osim toga, igrač ne smije imati nikakve simptome.

Konačno, selekcije mogu 'pod određenim okolnostima i s dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a' dovući rukometaša i izvan popisa od 35 igrača koji su poslani u prosincu,kako bi izvršili promjenu za vrijeme Eura 2022.

Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja.

  • +9
Okupljanje muške rukometne reprezentacije uoči Europskog prvenstva Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hrvatski rukometni savez tako je bio na pravom tragu i tvrdio kako će se Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić moći vratiti nakon dva negativna testa. Iz tog razloga, ako više ne budu pozitivni, moći će igrati utakmice u skupini protiv Francuske, Srbije i Ukrajine.

Ovo je odlična vijest za sve reprezentacije jer su se počeli javljati ogromni problemi s brojem igrača koji bi bili eliminirani već sada praktički za kompletnu prvu fazu natjecanja.