sp u nogometu 2022.

Oglasio se junak prve utakmice; Enner Valencia odrastao je u siromaštvu, a sad je junak nacije: Ovo je ostvarenje sna

Bionic
Reading

Ekvador je u prvoj utakmici SP-a pobijedio Katar 2:0, a oba je gola zabio Enner Valencia (33). Kontroverzni je napadač trenutno član Fenerbahčea, a igrao je za meksički Tigres, West Ham, Everton. U domovini je 2016. godine uhićen jer nije plaćao alimentaciju, a često u svojim istupima naglašava kako je odrastao u siromaštvu i često nije imao što za jesti

Junak prvog dana Svjetskog prvenstva definitivno je dvostruki strijelac Enner Valencia (33). Napadač Fenerbahčea i kapetan Ekvadora vodio je svoju momčad do važne pobjede.

'Toliko puta sam sanjao o ovome. Ovo je stvarno san, da sam postigao golove koji su moju reprezentaciju odveli do tri boda na Svjetskom prvenstvu. Postigli smo dva brza gola i to nam je olakšalo utakmicu. Preuzeli smo kontrolu i tako odigrali sve do samog kraja. Ova pobjeda nam diže samopouzdanje i mislim da možemo otići dosta daleko na prvenstvu', rekao je Valencia koji je u domovini 2016. godine uhićen jer nije plaćao alimentaciju. Često Valencia ističe kako je odrastao u siromašnoj obitelji te često nije imao za hranu, a 2020. godine proživljavao je obiteljsku dramu.

Naime, lokalna banda u njegovom rodnom gradu San Lorenzu otela mu je sestru Erici. Pregovori su trajali desetak dana, a Erici je nakon toga oslobođena. Valencia je navodno otmičarima platio milijun i pol dolara otkupnine.

  • +27
Katar - Ekvador, SP u nogometu, 20.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Željeli smo ispisati povijest. Željeli smo poraziti Katar da mi budemo razlog zašto je domaćin po prvi puta u povijesti izgubio na startu SP-a. Momčad je odigrala sjajnu utakmicu, a svi smo sretni zbog Valencije i njegova dva gola. Na ovo prvenstvo smo došli odlučni napraviti veliki rezultat. Početak je svakako dobar. Bit će to teško jer su sve utakmice na ovako velikom natjecanju teške', poručio je vezni igrač Ekvadora Romario Ibarra.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal