HUMANITARNA AKCIJA

Održan koncert za Sandru Paović 'Možeš sve'

29.12.2009 u 23:02

Bionic
Reading

U zagrebačkoj je Areni održan humanitarni koncert pod nazivom ‘Možeš sve’ za hrvatsku olimpijku, stolnotenisačicu Sandru Paović koja je prije jedanaest mjeseci teško stradala u prometnoj nesreći u Francuskoj

Na koncertu za hrvatsku stolnotenisačicu nastupili su mnogi glazbenici, poput Tonyja Cetinskog, Vanne, Nine Badrić, Massima, Borisa Novkovića, Akija Rahimovskog, a na tribinama Arene našle su se mnoge osobe iz javnog života, sadašnji te bivši sportaši (Kožulj, Ančić, Alanović, Skelin, Primorac, Boroš, Cvitanović, Kljajić, Božić), političari (Bandić, Matković, Mateša), predsjednik Svjetske stolnoteniske federacije Adham Sharara, hrvatske i inozemne stolnotenisačice i mnogi drugi.

Uz koncert je bio prikazan i dokumentarni film o Sandri '52 minute' autora Brune Kovačevića i Ranka Varlaja. Naslov filma odnosio se na vrijeme trajanja Sandrina najduljeg meča u karijeri odigranog neposredno prije nesreće, a ujedno je i vrijeme potrebno za Sandrin dolazak s mjesta nesreće u bolnicu. Film slijedi Sandrin život, karijeru, oporavak i rehabilitaciju.

Lokacije snimanja su autentične te su nas vodile kroz Sandrino djetinjstvo s obitelji u Vukovaru, razgovore s Tamarom Boroš u Stonu, zatim u Luzernu, gdje je prikazana rekonstrukcija tijeka nesreće, operacije i dijela rehabilitacije, sve do razgovora s liječničkim timom u Parizu.

Zbog posljedica prometne nesreće Sandra Paović je izbivala iz Hrvatske od siječnja 2009, a sredstvima od kupljenih ulaznica osigurat će joj se nastavak uspješne rehabilitacije i u 2010. godini. Sredinom travnja ove godine, na prvoj humanitarnoj akciji za Sandru Paović prikupljeno je više od dva milijuna kuna koja su iskorištena za početak rehabilitacije u Švicarskoj, nakon koje hrabra Vukovarka sada može hodati pomoću štaka, liječničkim prognozama unatoč.

Sandra Paović je u karijeri osvojila 18 odličja, prije dvije godine je bila među 50 najboljih stolnotenisačica svijeta, a nastupila je i na Olimpijskim igrama u Pekingu.