ljudi 'u crnom'

Određeni su suci za 26. kolo SuperSport HNL-a, dvojica moraju raditi dvostruki posao

05.03.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Nakon sramotne afere s curenjem snimki iz VAR soba određene su službene osobe za utakmice 26. kola SuperSport HNL-a. Derbi Rijeke i Osijeka (nedjelja, 10. ožujka, 15 sati, MAXSport1, MAXtv) sudit će Splićanin Duje Strukan, a dva će VAR suca raditi 'prekovremeno'

Utakmicom Varaždina i Istre 1961 u petak (8. ožujka, 17 sati, MAXSport1, MAXtv) započinje 26. kolo SuperSport HNL-a. Da, kolo opterećeno sramotnom aferom curenja snimki iz VAR soba, no igrati se mora jer boljih i kvalitetnijih od ovih aktualnih sudaca jednostavno - nemamo.

Susret u Varaždinu će tako suditi Toni Dadić iz Zagreba, a pomagat će mu Luka Pušić i Vedran Đurak. U VAR sobi sjedit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline te Kruno Šarić iz Županje.

Subota (9. ožujka) nam donosi utakmice Lokomotive i Rudeša (15 sati, MAXSport1, MAXtv) te Gorice i Hajduka (17.10 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret u Kranjčevićevoj sudi Mario Zebec iz Cestice, uz pomoć Sanje Rođak Karšić, Kečkiša i Igora Pajača, dok će u VAR sobi sjediti Riječani Ivan Bebek i Luka Pajić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Bilima' će u Velikoj Gorici suditi Dario Bel iz Osijeka, uz pomoćne suce Gorana Patakija, Kristijana Novosela i Antonija Škobića. VAR sobom rukovodit će Fran Jović iz Zagreba, a pomagat će mu Marijan Tomas.

U nedjelju (10. ožujka) će na teren u derbiju kola od 15 sati istrčati Rijeka i Osijek (MAXSport1, MAXtv). Na Rujevici će suditi Splićanin Duje Strukan. Pomagat će mu sugrađanin Alen Jakšić i Šibenčanin Goran Perica, dok četvrti je sudac Ante Terzić iz Podstrane. U VAR sobi sjedit će zagrebačko-splitski dvojac Fran Jović (koji je dan ranije bio i na susretu Gorice i Hajduka!) i Hrvoje Radić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Posljednja utakmica 26. kola SuperSport HNL-a je ona između Dinama i Slaven Belupa (nedjelja, 10. ožujka, 17.30 sati, MAXSport1, MAXtv). Na Maksimiru će glavni sudac biti Patrik Kolarić, a pomoćni suci su Bojan Zobenica, Ivan Mihalj i Marino Majstorović. VAR sudac bit će Ivan Bebek, dok će funkciju AVAR suca obnašati Luka Pajić, dvojac je to koji je u subotu radio isti posao na susretu Lokomotive i Rudeša u Kranjčevićevoj.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Kolo je ovo u kojem će suci, nakon ovog turbulentnog tjedna, biti dodatno pod povećalom javnosti, ali i svojih kontrolora. Da, stanje s hrvatskim nogometnim sucima nije nimalo dobro. Sve se otelo kontroli i ogromno je nezadovoljstvo (klubova, igrača, navijača) kulminiralo. A sad će im se, nakon svega, gledati doslovno svali krivi korak, dvojbena odluka i izgovorena rečenica. Svaka čast malobrojnim kvalitetnim izuzecima, ali ovo je situacija u koju su se suci sami doveli, pa neka sad dokažu da imaju kvalitetu i znanje dostojno hrvatskog nogometa i SuperSport HNL-a. Ako ne, hvala vam i zbogom dovijeka jer previše ste prilika do sada upropastili, a sve na štetu hrvatskog nogometa...

Standings provided by Sofascore