'road to umag'

Odlična vijest za naše tenisače uoči jedinog hrvatskog ATP turnira: Svima dajemo šansu...

18.05.2021 u 12:33

Bionic
Reading

Od 16. do 25. srpnja Umag će biti domaćin 31. Plava Laguna Croatia Opena, a novost uoči ovogodišnjeg izdanja bit će serije turnira 'Road To Umag' koja će dati priliku hrvatskim tenisačima da se probiju do kvalifikacija jedinog hrvatskog ATP 250 turnira

Domaćini tri turnira iz serije 'Road To Umag' su Karlovac, Požega i Split, a natjecanja će biti održana tijekom lipnja. Pobjednici svakog turnira, uz još trojicu igrača koji će dobiti pozivnice imat će priliku igrati na terenima Teniskog centra Stella Maris za jedno mjesto u kvalifikacijama za Croatia Open.

Domaćin prvog turnira serije 'Road To Umag' od 9. do 12. lipnja je Teniski klub Karlovac, drugi će turnir organizirati Teniski klub Požega od 16. do 19. lipnja, a trećem je domaćin Teniski klub Split od 24. do 27. lipnja.

Pobjednici ta tri natjecanja, uz trojicu tenisača koji će dobiti pozivnicu, 15. i 16. srpnja će se u Umagu boriti za plasman u kvalifikacije Croatia Opena.

'Ovim projektom želimo pomoći hrvatskim tenisačima i dati im mogućnost da se izbore za mjesto na našem turniru, ali da si i kroz turnire u Karlovcu, Požegi i Splitu osiguraju veliki broj kvalitetnih mečeva. S obzirom da pozivnica na turnirima bilo koje razine, a pogotovo onih iz ATP serije, nikada nema dovoljno, odlučili smo se na ovaj način otvoriti vrata svim hrvatskim igračima', izjavio je u službenom priopćenju Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena.

'Svjesni smo da je put iznimno težak i da će samo jedan tenisač na kraju izboriti nastup u kvalifikacijama, ali smatramo da na ovaj način svima dajemo šansu. Uz to, drago nam je da ćemo ovime dovesti dašak umaškog turnira i u preostale tri hrvatske regije te prenijeti barem mali dio šarma koji već 30 godina okuplja brojne fanove u Stella Marisu', dodao je Poljak.

Turniri u Karlovcu, Požegi i Umagu bodovat će se za rang-listu Hrvatskog teniskog saveza (HTS) te će na njima moći nastupiti isključivo hrvatski državljani registrirani pri HTS-u, a svi detalji vezani za prijave bit će objavljeni na službenim internetskom portalu HTS-a.

Zbog pandemije Covida-19 i prekida svih teniskih natjecanja od sredine ožujka do početka kolovoza 2020., prošle godine je umaški turnir morao bio otkazan. No, iz vodstva turnira poručuju da će Umag ove godine ponovno biti centar tenisa 'u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima, kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te drugi po redu ITF turnir tenisača u kolicima'.