zajedno u Kući slavnih

Dino Rađa se naklonio Toniju Kukoču, a usput se prisjetio njihovih početaka u Splitu i bajke koja im se dogodila: Bili smo smiješni ljudima

18.05.2021 u 08:48

Bionic
Reading

Nakon što će Toni Kukoč u rujnu postati peti Hrvat koji je uvršten u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu, svoj komentar dao je i njegov bivši suigrač Dino Rađa

Kada je 2018. godine Dino Rađa uvršten u Kuću slavnih u američkom Springfieldu mnogi ljubitelji košarke bili su iznenađeni kako je prije toga nekoliko puta zaobiđen Toni Kukoč.

Ukratko, 53-godišnji Kukoč uspio je dobiti dovoljno glasova tek iz osmog pokušaja i ljubi bliski njemu otkrili su nam kako mu je to teško palo. Ali isto tako je znao da će uskoro biti izabran.

Tako je Kukoč postao peti Hrvat u Kući slavnih. Prije njega u društvo besmrtnika ušli su 1996. Krešimir Ćosić, zatim 2002. Dražen Petrović, 2007. Mirko Novosel te 2018. Dino Rađa.

'Konačno priznanje njegovoj genijalnosti bilo je samo pitanje vrimena. Ja sam ponosan na njega, ponosan sam što sam bio dio te velike generacije koja je prominila tijek svjetske košarke'. rekao je za RTL televiziju Dino Rađa koji je uz Kukoča stasao kao igrač splitske Jugoplastike, a zajedno su godinama igrali u dresu bivše Jugoslavije te nakon toga i za reprezentaciju Hrvatske.

Rađa je sve što će Kukoč proći u rujnu prošao prije tri godine kada je ušao među košarkaške besmrtnike.

'Neka uživa u momentu, moraš uživat… To je potvrda za sve što si radio u životu, svaku kap znoja koju si prolija. Veličanstveni osjećaj', dodao je Rađa.

No, detalj na koji se Rađa posebno osvrnuo jest činjenica da je Hrvatska postala druga nacija na svijetu, nakon SAD-a, s najvećim brojem igrača u Kući slavnih.

'Dva klinca iz grada od 200 iljada stanovnika su u Hall of Fameu! Nevjerojatno! Da mi je to 'ko reka prije 30 godina, reka bi mu da je to bajka. Jedan fenomenalan osjećaj…', dodao je Rađa.

Kratko se osvrnuo i na početku u Splitu kada nitko nije mogao pretpostaviti o kakvim se igračima radi. Bili su tek talentirani klinci, a obojica su ostavila traga u najjačoj ligi na svijetu – NBA-u. Podatak da je Kukoč tri puta bio NBA prvak s Chicago Bullsima – gdje je imao važnu ulogu - dovoljno govori…

'Dva klinca, sto kila u paru i bili smo smiješni ljudima koji su nas dolazili gledati. Kroz rad smo došli do visina titula. Čak i meni koji sam sudionik to je nevjerojatno', završio je Rađa koji je i putem društvenih mreža čestitao Kukoču. Tandem kakav će se teško ponoviti!