JOŠ JEDNA UTAKMICA

Odlazak majstora: I Figo ide u penziju

30.05.2009 u 17:06

Bionic
Reading

Utakmica između talijanskog nogometnog prvaka Intera i Atalante, koja će se odigarti u nedjelju, bit će posljednji nastup u karijeri portugalskog majstora Luisa Figa (36)

Nakon 20 godina aktivne karijere, bivši najbolji nogometaš svijeta dlučio se na odlazak u igračku mirovinu.

'Nedjelja, 31. svibnja, bit će moj posljednji igrački dan. Dobro sam razmislio o svemu i vrijeme je za oproštaj', kazao je Figo u razgovoru za Interovu internetsku stranicu.

Posljednjih se dana nagađalo da bi Figo karijeru mogao nastaviti na Dalekom istoku ili se možda vratiti u domovinu, čak se spominjao i ostanak u Interu.

'Bilo je nekoliko kombinacija, no odustao sam od njih. Do uspjeha u sportu se može doći jedino maksimalnim zalaganjem, žrtvom i radom. Ja više nisam u mogućnosti pružiti svoj maksimum i nema se smisla zavaravati. Posljednje sezone nisam previše igrao zbog brojnih ozljeda', kazao je Figo, koji je 2001. godine osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta po izboru Fife.

Figo je član Intera od 2005. godine i pritom je osvojio četiri 'scudetta', kup i tri talijanska superkupa. Pet godina je nosio dres Reala, a isto toliko i Barcelone. U dresu 'kraljevskog kluba' osvojio je dva prvenstva, Ligu prvaka i Interkontinentalni kup, dok je s Barcom osvojio dva naslova španjolskog prvaka, dva kupa, te Kup kupova. Karijeru je počeo u Sportingu, a za portugalsku reprezentaciju je upisao 127 nastupa i postigao 32 gola.

'Nadam se da će moja posljednja igračka nedjelja biti nogometni praznik', kazao je na kraju.