SRAMOTA I SKANDAL

Ode Flavio, Renault (još) razmišlja o odlasku iz F1

16.09.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Skandal oko navodnog namještanja rezultata na Velikoj nagradi Singapura prilično je uzdrmao momčad Renaulta. Flavio Briatore već je dao ostavku, a francuski proizvođač automobila razmišlja o povlačenju iz Formule 1

Šef Renaultove momčadi Flavio Briatore i glavni inženjer Pat Symonds danas su podnijeli ostavke nakon što je nedavno izbila afera o namještanju rezultata na prošlogodišnjoj utrci za VN Singapura.

Jedan od najvećih skandala u Formuli 1 izbio je nakon što je bivši vozač Renaulta Nelson Piquet Jr. izjavio kako mu je Pat Symonds na prošlogodišnjoj utrci za VN Singapura savjetovao da 'sabotira' svoj bolid kako bi njegov momčadski kolega Fernando Alonso pobijedio u utrci.

U prvim reakcijama Briatore je odbacio optužbe, a Renault je najavio tužbu protiv Nelsona Piqueta Jr., koji je kolovozu dobio otkaz. No u današnjem priopćenju Renault je objavio da su Flavio Briatore i Pat Symonds napustili momčad. Također, Renault je istaknuo da nema namjeru komentirati 'aferu Singapur' prije početka saslušanja pred Međunarodnom automobilističkom federacijom (FIA), koje je zakazano za ponedjeljak.

Njemačka novinska agencija DPA ocijenila je kako bi ovo mogao biti kraj Briatoreove karijere u Formuli 1, koja je trajala 20 godina te da bi se Renault mogao povući iz Formule 1.