POEN PO GEMU...

Očekivano završio najbizarniji meč u povijesti tenisa

11.04.2016 u 23:33

Bionic
Reading

Svakakve priče napiše šareni svijet tenisa, ali ovakvu vrlo rijetko...

Gail Falkenberg je Amerikanka s dovoljno slobodnog vremena i velikim žarom za tenisom. Putuje po najmanjim službenim turnirima i nadigrava se s protivnicama u okviru svojih mogućnosti. Gail je naime vitalna bakica kojoj je 69 godina. Generacija Davida Bowieja.

Druži se s mlađim kolegicama, a u prvom kolu kvalifikacija na ITF turniru u Alabami uspjela je i nešto više. Naletjela je na mušteriju, 47 godina mlađu protivnicu koja također prilično često nastupa u kvalifikacijama i gotovo redovno ne osvaja niti gem. Nitko joj ne može zabraniti da nastavi pokušavati, no poraz 6:0, 6:1 od strane 47 starije protivnice ostat će joj vjerojatno najveća prilika...

Teniska 'superbaka' prošla je tako u drugo kolo kvalifikacija i upisala svoju prvu službenu pobjede od 1988. godine. Fakultetski je obrazovana, nevjerojatno uporna i za nagradu je došao ogled s bivšom članicom društva TOP 100 Taylor Townsend koja se vraća nakon problema s ozljedama.


Bio je to meč, pogodili ste konačnih 6:0, 6:0, koje očevici opisuju kao jedan od najvećih nesrazmjera u teniskoj povijesti. Mnogi su počeli opisivati ga i sramotnim, te zatražili promjene u kvalifikacijskom sustavu turnira ovog ranga. A promaknula im je poanta, da jedna jako vrijedna bakica ima priliku odigrati službeni meč protiv 50 godina mlađe lavice koja u budućnosti može biti velika igračica. ma koliko se teško kretala.

Uzela je gospođa Falkenberg ukupno 12 poena u dvoboju u kojemu nije imala niti promila izgleda. I taj uspjeh zaintereisrani promatrači opisali su kao čudo nakon 36 minuta dugog dvoboja. Vjerojatno i poticaj za nove izazove ove neuništive igračice.

Baka je izborila veliku pobjedu, ali za dvoboj s ozbiljnom protivnicom nije mogla imati ni blizu dovoljno snage