potražio pomoć

Očajnički potez problematičnog Kyrgiosa: Hoće li sada prestati njegovo divljanje?

07.11.2018 u 13:27

Bionic
Reading

Australski tenisač Nick Kyrgios, poznat po čestim ispadima na teniskim terenima, izjavio je za australske medije kako je potražio pomoć psihologa.

'Počeo sam se savjetovati s psiholozima kako bih ojačao mentalno', izjavio je 23-godišnji Kyrgios za dnevnik Canberra Times.

  • +11
Nick Kyrgios Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Previše sam trenirao prije nego sam to učinio. Ali tako je, počeo sam, osjećam se slobodniji govoriti o tome i imam osjećaj da nemam što skrivati', dodao je australski tenisač.

'Morao sam se boriti s problemima na i izvan terena', rekao je Kyrgios koji je bio prisiljen skratiti sezonu u listopadu nakon turnira u Moskvi zbog ozljede lakta.

Kyrgios, kojeg se smatra perspektivnim tenisačem, također je najavio da će u budućnosti promijeniti svoj kalendar kako ne bi ponovio greške iz zadnje dvije godine.

'Dosta radim sa svojim stožerom kako bih postigao dobru ravnotežu u svom kalendaru, što mislim da nije bio slučaj u zadnje dvije godine koje nisam mogao ni završiti', kazao je Kyrgios. 

Slika koja će obilježiti proteklu sezonu je njegov meč protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta na US Openu u kojem je sudac Mohamed Lahyani sišao sa svoje stolice u trenutku kada je temperamentni Australac gubio 6-4, 3-0 te mu održao neku vrstu motivirajućeg govora. Kyrgios je izgledao kao da više ne želi igrati i svađao se s publikom. Na kraju je preokrenuo meč slavivši protiv Francuza.

Potkraj sezone opet je bio počeo cirkusirati na terenu i igrati bez volje za pobjedom pa mu je psiholog definitivno i dalje potreban.

Iako je bio čak 13. na ATP ljestvici, sada se nalazi na 37. mjestu, dok titulu prvog australskog tenisača ima mladi Alex De Minaur.