ŠVICARAC PROGOVORIO

Federer se napokon oglasio o skandalu koji je uzdrmao tenis; hoće li mu Serena odgovoriti?

05.11.2018 u 12:22

Bionic
Reading

Roger Federer, jedan od najvećih tenisača svih vremena, poznat je kao sportaš koji iza sebe nema nijedan skandal. Također je poznat i po tome da vrlo rijetko negativno govori o kolegicama ili kolegama. No kada je u pitanju skandal Serene Williams u finalu US Opena, kada je 'zaratila' sa sucem, nije mogao šutjeti

Zbog toga je medijima svakako bilo zanimljivo čuti što veliki Federer misli o skandalu koji je Serena Williams izazvala u finalu US Opena kada se verbalno sukobila s glavnim sucem koji joj je prigovorio da komunicira s trenerom tijekom meča. Podsjetimo, kod rezultata 6-2, 4-3 Serena je krenula optuživati suca Carlosa Ramosa da joj je ukrao poen, potom da ju je uvrijedio da je varalica jer je opomenuta za dogovaranje s trenerom te govoreći da joj se mora ispričati.

Serena nije stala ni na tome, već je nazvala suca lopovom, a ovaj joj je odgovorio kaznom kakva se u finalu jednog grand slama ne pamti - oduzeo joj je gem. Nakon toga je Williams krenula plakati, pozivati se na majčinstvo, ženska prava i sve zbog čega se osjeća kao mučenica, no odluka nije promijenjena. Kasnije je demantirala da je komunicirala s trenerom, ali joj mnogi nisu vjerovali...

  • +12
Mirka i Roger Federer s djecom na plaži Izvor: Profimedia / Autor: .N.N.

'Ima u tom slučaju svega po malo, ali mislim da je u određenom trenutku Serena ipak trebala malo odstupiti. OK, na kraju je to i napravila, ali je ipak otišla predaleko. Mislim da je morala ranije razmisliti o posljedicama. I sudac je isto tako nije trebao natjerati da ide do krajnjih granica. Sve je to ispalo neugodno, ali slučaj je sam po sebi - zanimljiv', kazao je Federer.

Pitanje je hoće li mu Serena odgovoriti iako je od incidenta prošlo dva mjeseca.

No isto tako Federer je mišljenja – kao što kaže stara izreka – da je svako zlo za neko dobro:

'Sve što je dobro za naše društvo i izaziva polemiku po meni je u redu. Tenis je oduvijek bio sport u kojem su se igrači ponašali korektno', kazao je Federer, dodavši:

'Znate, situaciju u kojoj se Serena našla promatrao sam iz različitih kutova kako bih shvatio suca, zatim Osaku, Serenu i naravno publiku', dodao je Federer.

  • +3
Serena Williams vs. Naomi Osaka, Miami Open 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia