dok je u izolaciji

Objavljene rijetke fotografije Michaela Schumachera koje bacaju novo svjetlo na njegov život

24.02.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Popularni Netflixov dokumetarac o Formuli 1 'Drive to Survive' donio je i priču o prijateljstvu obitelji Schumacher i Verstappen

U njoj dvostruki svjetski prvak Max govori o odrastanju uz obitelj Schumacher - uključujući Michaelovog sina Micka, koji se također utrkuje u F1.

Nizozemac je prekinuo pobjednički četverogodišnji niz Lewisa Hamiltona i sin je Michaelovog bivšeg momčadskog kolege iz Benettona, Josa Verstappena.

Schumacherovi i Verstappeni postali su vrlo bliski i zbog sinova Micka (23) i Maxa (25), dok su obojica napredovala kroz brojne prepreke do same Formule 1.

Emisija uključuje i rijedak isječak koji prikazuje Josa i Michaela kako razgovaraju o tome bi li svojoj djeci dopustili da postanu vozači. Dokumentarac zatim prikazuje Maxa kao malog djeteta kako se druži s Michaelom.

'Kada smo bili mali, zajedno smo išli na odmor, dvije obitelji, i takve će uspomene ostati u meni. Za nas oboje je nevjerojatno biti u F1, a također i za Michaela, on je sigurno vrlo ponosan otac', rekao je Max.

Osim toga u dokumentarcu se pojavljuje i jedna rijetka fotografija Michaela Schumachera, snimljena kasnih 90-ih, koja baca novo svjetlo na njegov obiteljski život, jer na njoj sjedi nasmijan u visećoj stolici i drži bebu Maxa Verstappena i kćer Ginu-Mariju.

Fotografija je objavljena kao dio Netflixove epizode 4 - Like Father, Like Son?

Inače, Michael se i dalje oporavlja od strašne skijaške nesreće koja se dogodila krajem prosinca 2013. O njegovom zdravstvenom stanju se gotovo ništa ne zna, jer ga je obitelj izolirala od javnosti, a fanovi očajnički traže bilo kakvu informaciju.