LISICE NA RUKAMA

Objavljena snimka uhićenja neporaženog prvaka UFC-a Jona Jonesa; otkriveno i što je američki borac sve rekao policiji

28.03.2020 u 19:22

Bionic
Reading

UFC-ov prvak Jon Jones ponovno je glavna vijest u MMA svijetu nakon što je prije dva dana uhićen zbog pucnjave i vožnje u alkoholiziranom stanju

Policija u Albuquerqueu je nakon dojave o pucnjavi zatekla Jonesa na mjestu događaja, sjedio je za volanom u vidno alkoholiziranom stanju, uz otvorenu bocu žestokog pića. Prema izvještaju policajaca, dugogodišnji vladar UFC-ove poluteške kategorije na sebi je imao tragove marihuane, ispod sjedala pronašli su pištolj, a pored automobila i čahuru ispaljenog metka.

Nakon što je testiran na alkohol, Jones je s lisicama na rukama priveden u postaju s optužnicom za vožnju pod utjecajem i nemarno korištenje vatrenog oružja te upravljanje vozilom bez važećeg osiguranja, piše Fight Site.

Policija je objavila snimku cijelog događaja na kojoj se vidi u kakvom je stanju zatečen jedan od najboljih MMA boraca svih vremena. Na snimci se vidi i kako odrađuje alkotestiranje, koje je prema svjedočenju policijskih službenika odradio vrlo loše.

'Imam ADD (attention deficit disorder)', čuje se kako Jones govori policajcima tijekom testiranja. 'Udaraju me u glavu, od toga živim', rekao je Jones tijekom testiranja objašnjavajući policiji zašto ima problema s kratkoročnim pamćenjem.

  • +5
Američki borac Jon Jones Izvor: Profimedia / Autor: boohooMAN/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Zaustavljen sam jer sam bio pristojan prema beskućniku. Poludio sam. Ovo mi je prva vožnja u posljednja dva tjedna. Vidio sam ove beskućnike, bio sam dobar prema njima, razgovarali smo, tretirao sam ih kao ljude', rekao je Jones.

Iako se na snimkama vidi kako su policajci vrlo oprezno pristupili prvaku, Jones im nije zadavao probleme i mirno je slušao njihove upute.

Podsjetimo, Jones je proteklih godina više puta upadao u probleme sa zakonom, a već je jednom osuđen na 15 mjeseci uvjetnog zatvora zbog izazivanja i bijega s mjesta prometne nesreće. Prije nešto više od mjesec dana postavio je novi rekord obranivši pojas pobjedom protiv Dominicka Reyesa jednoglasnom odlukom sudaca.