ULJEPŠANA ISTINA

Objasnio svima zašto je odbio europskog velikana i otišao u Kinu!

03.01.2017 u 10:16

Bionic
Reading

Axel Witsel bio je velika želja Juventusa tijekom zimskog prijelaznog roka, ali umjesto bivšeg prvaka Europe izabrao je kineski Tianjin Quanjian. Svoju bizarnu odluku opravdava željom da zbrine svoju obitelj, što je ljepši izraz za pohlepu za novcem...

Belgijski 27-godišnji veznjak dokaz je trenutno bizarnog stanja nogometnog tržišta, na kojem igrači odlaze u slabu kinesku ligu kako bi se silno obogatili. Naime, kineski klubovi imaju na raspolaganju impresivne budžete i nude po deset puta veću plaću zvijezdama, a oni s manjkom ambicija zatim biraju novac umjesto kvalitetnih suigrača i vrhunskih utakmica.

Unatoč sada već brojnim skupocjenim pojačanjima kineske nogometne utakmice i dalje ne sliče na ništa, no Axel Witsel ima opravdanje zašto je otpilio Juventus ove zime i potpisao za Tianjin.

'Bila je to teška odluka, jer me htio klub velikog imena. Juventus je sjajna momčad, ali s druge strane je bila ponuda koju nisam mogao odbiti, kad sam uzeo u obzir budućnost svoje obitelji,' izjavio je Witsel i time na ljepši način rekao da je pohlepa za novcem presudila, jer ne bi bio gladan ni da je otišao u Torino, dapače.

Belgijski reprezentativac zarađivat će 20 milijuna eura godišnje, ali vrlo vjerojatno i kvalitetom propasti tijekom kineske avanture pa je pitanje hoćemo li ga vidjeti na SP-u u Rusiji sljedeće godine...