ZAVRŠIO U BOLNICI

Obitelj Schumacher strahovala, Mick u dvije teške nesreće!

07.06.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Mick Schumacher u austrijskom je Spielbergu zaradio manji lom kosti desne ruke nakon što je u dvije utrke doživio dvije opasne nesreće pri velikoj brzini...

Mladi 16-godišnji sin slavnog F1 šampiona startao je svoju karijeru utrkivanja u bolidima pobjedom u Oscherslebenu, no druga stanica njemačke Formule 4 nije mu donijela radost, upravo suprotno.

Startao je Schumacher tek iz devetog startnog na Red Bull Ringu u prvoj utrci i nije opstao u prvom zavoju u koji se sjurilo više od 30 vozača. Slomljeno mu je pritom prednje krilce, da bi u sljedećem zavoju neiskusni Mick kočio gdje se inače koči kad krilce stoji na pravom mjestu, pa je odletio u zaštitnu ogradu.


Druga utrka bila je još gora za Michaelovog sina. Uspio se probiti do desetog mjesta, da bi ga zatim protivnički vozač zabio u ogradu na startno-ciljnoj ravnini. Utrka je prekinuta, Mick je prevezen u bolnicu gdje mu je ustanovljen manji lom kosti desne ruke.


U njemačkoj Formuli 4 voze se tri utrke u jednom vikendu, a Schumacher će treću propustiti.

'Zbilja sam iznimno razočaran,' rekao je Mick, a njemački mediji naglašavaju kako se ne radi o ozbiljnoj ozljedi i očekuje se njegov povratak na stazu u nastavku prvenstvu.