morali su reagirati

Obitelj Michaela Schumachera odlučila se na drastičan potez; to što im rade nije normalno

20.04.2023 u 12:16

Bionic
Reading

Obitelj sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera planira tužbu protiv njemačkog časopisa koji je objavio lažni intervju u kojem je umjesto legendarnog vozača odgovore davala umjetna inteligencija

Časopis 'Die Aktuelle' u posljednjem broju objavio je na naslovnoj stranici fotografiju nasmijanog Schumachera uz naslov 'Michael Schumacher, prvi intervju'. Ispod naslova stoji da je 'zvučalo varljivo stvarno', a u članku se navodi da je citate proizvela umjetna inteligencija. Obitelj Schumacher je potvrdila da planira podnijeti tužbu.

Podsjetimo, Michael Schumacher (54) je 29. prosinca 2013. godine doživio nesreću na skijanju u Francuskoj i zadobio teške ozljede glave, nakon čega je mjesecima bio u induciranoj komi iz koje se probudio u lipnju 2014. godine.

U toj je nesreći zadobio oštećenje mozga i život mu je u opasnosti. Službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju je malo, što ljuti njegove brojne obožavatelje i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena od nesreće se nije pojavljivao u javnosti.

Podaci o stanju 54-godišnjeg Schumachera su rijetki, no Netflix je 2021. godine snimio dokumentarac u kojem je sudjelovala vozačeva supruga Corinna. Tada je rekla da žive zajedno u kući te da je Michael na terapiji, kao i da svi moraju poštivati ​​privatnost obitelji.