ZGROŽEVI SU SVI

Ovo je dno dna. Ovako zloupotrijebiti ime Michaela Schumachera...

19.04.2023 u 16:09

Bionic
Reading

Sedmerostruki prvak Formule 1, Nijemac Michael Schumacher nije viđen u javnosti od prosinca 2013. kada je teško stradao na skijanju. Zadobio je teške ozljede glave, a njegovo stanje obitelj drži u tajnosti.

Zna se tek da je prvih mjeseci od nesreće stavljen u medicinski induciranu komu, a zatim je zbrinut u obiteljskoj kući na Ženevskom jezeru gdje o njemu 24 sata dnevno skrbi niz liječnika.

Jedan od rijetkih ljudi kojima je dopušteno posjetiti Schumachera je Jean Todt, koji mu je bio šef u Ferrariju, ali on nije u javnost izlazio s nikakvim konkretnim informacijama.

No, ponekad bi se pojavio kakav 'insajder', vjerojatno željan slave, te bi pustio kakvu informaciju u eter. Vrlo vjerojatno - neprovjerenu.

Ovog puta, njemački tabloid Die Aktuelle otišao je korak dalje, to jest - ne da nije objavio jednu informaciju, nego je objavio cijeli intervju.

Na svojoj naslovnici objavili su izmišljeni 'prvi intervju s Michaelom Schumacherom'.

Naravno, naslovnica je opremljena kao da je Schumacher dao intervju, ali na dnu se nalazi opaska kako je riječ o razgovoru s umjetnom inteligencijom, koja je umjesto Schumachera odgovarala na pitanja.

Nepotrebno je reći da su zgroženi svi. A osude zvuče otprilike ovako: Ovo što je napravio 'Die Aktuell' krajnje je odvratno, čak i za jedan beskrupulozni trač časopis.