LIGA PRVAKA

Novog hrvatskog izbornika oduševit će ove vijesti; Lučin i Šoštarić briljirali

28.02.2024 u 23:20

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Tin Lučin pružio je sjajnu predstavu za poljsku Wislu Plock postigavši čak 11 golova u gostujućem remiju 32:32 protiv GOG Gudmea u susretu 13. kola B skupine Lige prvaka.

GOG je vodio veći dio utakmice, danski sastav je u drugom poluvremenu imao i šest golova razlike (26:20), no Wisla je uspjela iščupati bod. Poljaci su izborili remi golom Abela Guntina sa zvukom sirene.

Domaći sastav su predvodili Emil Madsen s devet golova i Alexandre Blonz sa sedam golova, dok je najefikasniji igrači Wisle bio hrvatski rukometaš Tin Lučin sa 11 golova. Lovro Mihić je dodao tri, a Leon Šušnja jedan gol. Mirko Alilović je zabilježio jednu obranu.

Odličnu predstavu pružio je i Mario Šoštarić u dresu Pick Szegeda koji je kod kuće poražen od THW Kiela sa 27:28 u susretu iz A skupine u kojoj igra hrvatski prvak Zagreb.

Domaćin je tri minute prije kraja vodio sa 27:26, no Kiel je golovima Mikole Bilika i Erica Johanssona okrenuo rezultat. Szeged je minutu prije kraja imao loptu za izjednačenje, ali mađarski sastav nije uspio zabiti.

Kiel su do pobjede predvodili Johansson s osam golova, te Elias Ellefsen a Skipagotu s pet golova, dok se hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak nije upisao među strijelce iz tri pokušaja. Na suprotnoj strani Šoštarić je postigao osam golova, dok je Marin Jelinić zabio četiri gola.